15 квітня 2011 р. у Центрі культури та мистецтв НТУУ "КПІ" відбулася чергова конференція трудового колективу університету. Її відкрив голова профкому співробітників В.І.Молчанов, який повідомив, що з 781 обраного делегата (з яких 113 студенти) у залі на початок засідання було зареєстровано 630, у тому числі 94 студенти.

Конференція обрала робочу президію, до складу якої ввійшли ректор М.З.Згуровський, перший проректор Ю.І.Якименко, голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцунь, голова профкому співробітників В.І.Молчанов, голова профкому студентів А.Ю.Гаврушкевич, голова Студради КПІ О.М.Десятов.

Далі на конференції головував перший проректор Ю.І.Якименко. Присутні заслухали звіти адміністрації та профспілкових комітетів про виконання Колективного договору за період з квітня 2010 року по квітень 2011 року, з якими виступили М.З.Згуровський, В.І.Молчанов і А.Ю.Гаврушкевич.

Президія конференції трудового колективу НТУУ КПІМ.З.Згуровського відзначив стратегічну орієнтацію університету на забезпечення високої якості підготовки фахівців та залучення до лав КПІ талановитої молоді, забезпечення належних умов праці викладацького складу, активізацію інноваційної та проривної діяльності науковців університету. В.І.Молчанов охарактеризував складнощі нинішнього стану працівників освітньої галузі. Проте цей процес обіцяно нормалізувати з мінімальними негативними наслідками для співробітників КПІ. А.Ю.Гаврушкевич наголосив на неприпустимості спроб відчуження території університету та повідомив про зібрані 5 тис. підписів співробітників і 8 тис. підписів студентів під відповідними зверненнями до високопосадовців держави. Учасники конференції ухвалили постанову, якою затверджено, що Колективний договір за звітний період виконано повністю.

Наступним питанням порядку денного було затвердження нового Колективного договору – на період з квітня 2011 року по квітень 2012 року. Його проект протягом двох місяців готувала комісія представників адміністрації і профкомів. Він був опублікований у газеті "Київський політехнік" 31 березня 2011 р., після чого обговорювався на зборах трудових колективів підрозділів. Конференція розглянула і затвердила всі розділи Колективного договору.

Учасники конференції затвердили також склад комісії з трудових спорів. Після цього ректор і проректори відповіли на письмові запитання, отримані президією від делегатів.

Голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України О.М.Яцунь високо оцінив роботу адміністрації і профспілкової організації НТУУ "КПІ" з підготовки, обговорення і прийняття рішень трудовим колективом, а також коротко повідомив про роботу очолюваної ним організації із захисту прав та інтересів освітян.

Інф. "КП"

Дата події