23 лютого 2011 р. відбувся семінар для студентів та аспірантів нашого університету із застосування математичних методів у фінансовій галузі, організований ФПМ, ІПСА та компанією EPAM Systems, яка є одним з найбільш потужних розробників програмного забезпечення. Тематика семінару обумовлена тим, що серед клієнтів цієї компанії є багато відомих банків.

Семінар розпочався з короткої презентації компанії EPAM Systems, яку провели менеджери компанії Дар'я Медвєдєва та Дар'я Гара. Вони розповіли про діяльність ЕРАМ Systems та про освітні програми, які започатковані компанією в НТУУ "КПІ". На сьогоднішній день ЕРАМ Systems співпрацює з чотирма підрозділами нашого університету – це ІПСА, ФПМ, ТЕФ та ФІОТ, де компанія обладнала сучасні комп'ютерні лабораторії, призначені для більш глибокої професійної підготовки ІТ-спеціалістів. Основні напрями підготовки – програмування на Java та тестування програмного забезпечення. Представники ЕРАМ Systems розповіли про систему відбору учасників освітньої програми та запросили всіх охочих на навчання, яке до того ж є безкоштовним.

Основна частина семінару була присвячена лекції з математичних методів у фінансовій галузі, яку прочитав доктор Войцех Ілецькі (Велика Британія) – керівник ІТ-департаменту з питань фінансових ризиків. Пан Ілецькі розповів, що сучасні великі банки, насамперед інвестиційні, потребують чималої кількості як математиків-теоретиків, так і прикладних спеці­алістів у цій галузі. Він розказав про прикладні задачі, пов'язані зі складними розрахунками відсоткових ставок на довгостроковий термін, моделюванням цінової динаміки активів на сучасних фінансових ринках, тощо. Доповідач розповів про математичні методи, які застосовуються у фінансовій галузі. Після доповіді пан Ілецькі відповів на численні запитання учасників семінару.

К.С.Коваленко, студент ФПМ

Дата події