Профком співробітників НТУУ «КПІ» приділяє постійну увагу відпочинку й оздоровленню працівників університету та членів їх родин. Для цього в КПІ є власні бази на Чорному й Київському морях, на Дніпрі. Бажаючі також можуть скористатися пільговими путівками до профспілкових оздоровниць. За 9 місяців 2010 року співробітникам університету реалізовано 280 путівок (у 2009 р. – 271) на санаторно-курортне лікування за 30-відсоткову вартість та 61 путівку (торік – 78) для оздоровлення й лікування дітей за 10-відсоткову вартість. Оздоровча комісія профкому (голова – З.В.Кравець) та дитяча комісія (голова – О.О.Кожем’яченко) постійно працюють з головами профбюро підрозділів. Найбільш активні факультети – ФЛ, ФЕА, ФЕЛ та НТБ.

Цього літа в ОК «Маяк» оздоровилося близько 800 співробітників і членів їх сімей (термін перебування від 2 до 16 днів), торік – близько 700. На території бази своїми силами споруджено дитячий майданчик, який відразу ж облюбувала малеча. У цьому році великою популярністю користувалася база відпочинку «Сосновий». На чотири зміни туди було реалізовано 213 путівок (у 2009 р. – 127), із них співробітникам 113. Директор бази В.О.Ломако доклав багато зусиль і організував гарний відпочинок: упорядкували територію, спальні корпуси чисті й доглянуті, усі комунікації працюють, у кімнатах нові меблі й постільна білизна, на харчування та медобслуговування скарг не надходило. Через невирішені організаційні питання та проблеми з матеріальним забезпеченням студентський оздоровчий табір «Політехнік» дещо втратив свою привабливість для відпочивальників. Перша зміна не відбулася. Співробітникам було реалізовано 110 путівок (торік – 117).

Політехніки дуже зацікавлені у здешевленні відпочинку на власних базах. Тож адміністрація університету та профком пішли назустріч співробітникам університету і знайшли можливість зменшити вартість путівок для співробітників, їх дітей та онуків: у «Маяк» – на 600 грн, «Політехнік» і «Сосновий» – на 350 грн. Крім того, профком співробітників надав допомогу базам у придбанні обладнання (для «Маяка» – баки для літнього душу, «Соснового» – більярд, «Політехніка» – лежаки, парасолі, канати для тренувального містечка). Протягом літа в «Маяку» та «Політехніку» постійно знаходилися представники профкому, що дозволило більш оперативно реагувати на зауваження та пропозиції відпочиваючих і вирішувати поточні справи разом з адміністрацією. Така практика себе виправдала, її планується продовжити і надалі.

Хочу нагадати співробітникам, що оздоровитися і покращити своє самопочуття можна і в нашому спортивному центрі. Профком співробітників щосеместру укладає з адміністрацією ЦФКС договір, відповідно до якого співробітники НТУУ «КПІ» можуть безкоштовно відвідувати різні спортивні секції (з футболу, волейболу, баскетболу, тенісу, групи здоров’я тощо) та басейн. Діти співробітників можуть відвідувати басейн за половину вартості, за половину ж вартості наші чарівні жінки відвідують групу аквааеробіки. Розклад роботи спортивних секцій та прейскурант вартості надання послуг ЦКФС вивішено на стенді профкому.

Розпочалися робочі будні, та не зникло бажання побути на природі: сходити на «тихе полювання», посидіти з вудкою біля водойми тощо, тож запрошую політехніків скористатися послугами баз відпочинку («Політехнік», «Сосновий») на вихідні. Вартість проживання для співробітників та членів їх родин складає 32 грн за добу. З питань відпочинку можна звертатися безпосередньо до директорів баз. Цю та іншу інформацію також можна знайти на стенді профкому, докладніше – на сайті http://www.profkom.kpi.ua.

О.І.Шейко, заст. голови профкому