Чергове засідання Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулося 4 жовтня 2010 року. Перед його початком головуючий ректор НТУУ “КПІ” проф. М.З.Згуровський тепло привітав з ювілейними днями народження першого заступника декана ІФФ доц. Л.М.Сиропоршнєва і директора ММІ проф. М.І.Бобира.

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала повідомлення проректора з наукової роботи проф. М.Ю.Ільченка про наукові напрями діяльності університету і затвердила перелік основних наукових напрямів діяльності підрозділів університету та їх координаторів.
Директорам навчальних інститутів, деканам факультетів запропоновано у жовтні на засіданнях вчених рад розглянути та затвердити тематику наукових досліджень та розробок, яка виконується в рамках держбюджетного фінансування, господарських договорів, виконання індивідуальних робочих планів науково-педагогічних працівників та інноваційних проектів спільно з науковим парком “Київська політехніка”. Далі Вчена рада за доповіддю проректора М.Ю.Ільченка затвердила Положення про конкурс “Винахід року” і ухвалила рішення про проведення конкурсу “Винахід року” в 2011 році.

Далі Вчена рада розглянула питання про перспективи відновлення співпраці з банком “Надра”. Тимчасовий адміністратор банку “Надра” В.Б.Жуковська розповіла про теперішнє становище банку і закликала до продовження і розширення співпраці.

Наступним питанням порядку денного за доповіддю першого проректора проф. Ю.І.Якименка Вчена рада ухвалила рішення про відкриття інституту “КПІ-Приват” у системі МІПО НТУУ “КПІ”, який здійснюватиме підвищення кваліфікації працівників банку “Приват”.

Далі Вчена рада заслухала доповідь проректора з науково-педагогічної роботи (адміністративно-господарська робота та розвиток матеріально-технічної бази) професора М.В.Печеника про організацію та проведення оздоровчого сезону 2010 р. У доповіді було всебічно проаналізовано роботу чотирьох баз відпочинку нашого університету (“Маяк”, “Політехнік”, “Сосновий”, “Глобус” – підготовчі роботи, заходи щодо здешевлення вартості путівок, недоліки в роботі (головним чином вони стосувалися спортивної та культурно-масової роботи). Заслухавши доповідь, Вчена рада ухвалила рішення, яким, зокрема, дала доручення розробити програму для використання бази відпочинку “Політехнік” для студентських заходів на постійній основі.

Наприкінці засідання було розглянуто конкурсні та поточні справи.

Інф. “КП”

Дата події