22 вересня в КПІ, на вул. Політехнічній, проходив квест під назвою “Посвята першокурсника”. Головна мета заходу – залучити студентів до активного і водночас цікавого відпочинку, до здорового способу життя.

Філологи кажуть, що небажаних повторів завжди можна уникнути. Так і є, якщо тільки не йдеться про безпосередній стосунок до феєричного дійства наших студентів. Отже, ідея організувати “Посвяту” з’явилась в організаторів заходу – у профкому і найактивніших СТУДентів СТУДради СТУДмістечка КПІ. Захід був організований передусім для наших першачків. Проте всі щедро ділилися сміхом і веселощами з іншими студентами і навіть перехожими.

На квесті студенти, об’єднані в команди за факультетами та гуртожитками, навчились стріляти зі справжньої пневматичної зброї, бігати в мішках, у відрах, із мітлами, грати в нетрадиційний футбол – віниками, у волейбол – через простирадло. Також КПІшна команда “Талісман” для всіх охочих організувала майстер-клас із аеробіки.

Жартівливі ігри, придумані студентами для студентів, тішили як учасників, так і тих, хто за ними спостерігав. Приємно дивувало те, що серед учасників не було жодної конкуренції: студенти грали зі студентами, а не проти студентів.

Посвята першокурсника 2010Після закінчення ігор на першокурсників чекала присяга студента, яку всі промовляли хором.

Із тридцяти команд-учасниць обрано 16 найкращих. Вітаємо переможців:

– Олімпійський футбол – ТЕФ, гуртожиток №1 (І місце); ФБТ, гуртожиток №19 (ІІ місце); ЗФ (ІІІ місце);

– водний волейбол – ІХФ + ФЕЛ, гуртожиток №13 (І місце); ФЛ + ІХФ, гуртожиток №19 (ІІ місце); ФЕТ, гуртожиток №19 (ІІІ місце);

– перший квест – ЗФ (І місце); ВПІ (ІІ місце); ММІФ, гуртожиток № 11 (ІІІ місце);

– стрільба в ціль – ФПМ, гуртожиток № 14 (І місце); ВПІ

(ІІ місце); ФЕЛ, гуртожиток № 13 (ІІІ місце);

– веселі естафети – ІХФ + ФЕЛ, гуртожиток № 13 (І місце); ХТФ, гуртожиток № 10 (ІІ місце); ФЛ + ІХФ, гуртожиток № 19 (ІІІ місце).

І, нарешті, вітаємо абсолютного переможця квесту – команду ФБТ і 19-го гуртожитку.

Усіх учасників нагороджено почесними дипломами. Крім того, команді ФБТ і 19-го гуртожитку, що здобула таке собі Гран-прі на квесті, вручили почесну DreamCard на знижки в численних магазинах, кінотеатрах, клубах, рестораціях,..

Коли на території університету, крім навчального процесу, бачиш стільки щасливих, усміхнених облич, розумієш: життя студента – щось значно більше за цикл лекцій і семінарів.

Анюта Камонгар

Дата події