2 червня на площі Знань відбувся молодіжний чемпіонат Європи з богатирських ігор.

Історія цього змагання в КПІ почалася ще з 2005 р., але можна з упевненістю сказати, що Богатирські ігри-2010 стали найкращими у своїй ваговій категорії. Організували це масштабне і захопливе змагання спортивний клуб “ПАПАЙ” та Професіональна ліга стронгменів України.

Щоб позмагатися з богатирями-політехніками, до Києва приїхала команда з Талліннського технологічного університету (Естонія). Запрошені до участі 57 вишів Європи не змогли представити свої команди, тож запекла боротьба точилася між українськими та естонськими стронгменами.

Перед змаганнями хлопцям побажали успіху ректор КПІ М.З.Згуровський та український парламентарій О.О.Мороз.

Під нещадно палючим сонцем КПІшники захоплено спостерігали за боротьбою найсильніших та найвитриваліших. І хоч оплесками глядачі підтримували виступи естонців, найбурхливіші овації дістались українській команді у складі Олексія Курдечі (ФАКС), Богдана Дзюби (РТФ), Богдана Гришина (ФАКС) та Іллі Кривохатька (ФАКС).

Хлопці випробовували свої м’язи у семи конкурсах: естафета, підняття гирі вагою 55 кг, перекидання колеса, штовхання колоди, також учасникам потрібно було носити мішки з піском, тягнути машину та переносити на плечах “коромисло” вагою 385 кг.

молодіжний чемпіонат Європи з богатирських ігорПросто неможливо не відзначити силу, міць і бойовий дух Олексія Курдечі, який виходив по кілька разів під час конкурсу на зміну своїм однокомандникам і кожного разу всі пересвідчувались, що Олексій – справжній стронгмен. Боротьба за звання чемпіона була непростою, українці гідно змагались зі своїми супротивниками, але витривалість естонців принесла їм перемогу.

Головним рефері змагань стала найсильніша людина планети – Василь Вірастюк, рефері – чемпіон світу зі стронгмену Кирило Чупринін.

Хто б які не отримав медалі, для КПІшників своя команда завжди буде найкращою і найсильнішою.

Після чемпіонату відбулись індивідуальні змагання зі стронгмену та турнір з армспорту, де всі охочі могли випробувати себе на міцність.

Богатирські ігри сколихнули КПІ. Вони вкотре довели, як багато вміють студенти цього вузу, як багато можуть і як багато перемог у них буде в майбутньому.

Валерія Добривечір

Дата події