23 травня 2010 року проходив черговий тур чемпіонату України з регбі серед команд І ліги. На затишному стадіоні Національної академії оборони України збірна команда нашого університету “Політехнік” приймала регбістів тираспольського “Динамо-Центру”. Тираспольці виглядали більш масивними, але наші студенти виявилися більш мобільними та майстерними. У першому таймі переважала позиційна контактна гра, і наший команді вдалося лише двічі взяти заліковку гостей. Після перерви наші гравці збільшили темп, провели декілька майстерних результативних комбінацій – і фінальний свисток судді зафіксував перемогу політехніків з рахунком 48:00.

Найбільше ігрових очок (18) у цьому матчі приніс нашій команді тричетвертний захисник Андрій Свертока (ФПМ, гр. КМ-91), який особисто здійснив одну вдалу спробу в залікове поле суперника, забив п’ять реалізацій після спроб та майстерно пробив по воротах зі штрафного удару.

Набувають досвіду і новачки команди. Активну самовіддану гру показали Єгор Велічковський (ФПМ) та Олександр Турбовський (ЗФ).

На стадіон підтримати нашу команду прийшло багато однокурсників регбістів, випускників НТУУ “КПІ” та ветеранів регбі, які з юнацьким запалом скандували назву нашого улюбленого університету “КПІ”.

За результатами проведених турів команда “Політехнік” впевнено лідирує на чемпіонаті України.

Довідково про регбі. У регбі грають дві команди по 15 осіб м’ячем овальної форми. Тривалість матчу з регбі 80 хвилин (2 тайми по 40 хвилин з 10-хвилинною перервою). Команді нараховується 5 очок за приземлення м’яча в заліковому полі противника і при цьому надається можливість пробити по Н-подібним воротам з ігрового поля напроти місця приземлення м’яча. За вдалу реалізацію спроби команда отримує ще 2 очка. Взяття воріт після пробиття штрафного чи удару з гри (дроп-гол) оцінюється 3 очками. М’яч повинен пролетіти над перекладиною воріт (вище 3 метрів).

В.Ф.Малаєв, клуб регбі “Політехнік”

Дата події