Варшавська політехніка, вражаючий хол головного корпусу, 29 квітня, офіційне відкриття генеральних зборів BEST.

Близько 300 студентів з майже ста технічних університетів Європи, представники 30 країн, а також представники дружніх організацій, таких як Bonding (Німеччина), CFES (Канада), компаній-партнерів організації ING, P&G, Continental, Veolia, Vestas, Whirlpool, Thales та професори. Промови, ярмарок кар’єри, воркшоп з компаніями, спілкування, знайомство.

 Наступного дня, після приготувань, що тривали з вечора до ранку, потрапляємо до величезної зали пленарних засідань. Абетка – від Алборгу до Запоріжжя (Zaporizhzhya). Наші приємні сусіди – Каунас та Кошице. По двоє представників кожного локального осередку організації, інтернаціональний борд та комітети. Обрано спікерів, вони відкривають Генеральну асамблею.

Для нас, тобто локальної групи BEST Kyiv (Best-kyiv.org), – це особлива подія, тут ми можемо стати голосуючими членами організації, і, можливо, внесемо свій перший голос до важливих рішень про майбутній розвиток організації. Дні, промови, люди, натхнення ідеями… і ось він, день презентації локальних груп на зміну свого статусу. Нас двоє, ми в центрі пленарного залу, ось він – момент істини, презентація, від якої залежить голосування багатьох. Безліч облич, половина досі не знайомих. Ну що ж, розпочнемо.

Історія локальної групи, як була заснована, які проекти встигла зробити. Цей навчальний рік виявився для нас дуже насиченим: двічі набір нових членів організації, регіональні збори, культурний обмін, локальні інженерні змагання (тепер, після національної частини змагань можна з гордістю сказати, що на фінальний етап змагань з 8-ми студентів поїде 6 КПІшників (команда-переможець кейс-стаді, та в частині тім-дизайн наші – “Beam_Team” – розділили перше місце з командою Львова)), майбутній курс з малої авіації вже в липні. Цього року дуже приємна співпраця з університетом, окрема подяка – профкому студентів  за підтримку організації проектів. Наступного року вже хочеться більше проектів. Продовження – про роботу відділів локальної групи та ін. Десять хвилин скінчились, доповідь завершена, дякуємо за увагу, питання. Відповіді, питання. Дякуємо. Тепер лише очікування до останнього дня Генеральних зборів, коли буде голосування. Втім, до того моменту, попри всі нервування – відчуваєш підтримку більшості. Коли з’являється вільна хвилинка – друзі, знайомі і навіть ще не знайомі люди підходять, аби висловити своє позитивне враження від презентації, ще чимось поцікавитись.

День голосування, виходимо з зали, півгодини, сорок хвилин – нас кличуть в середину. Президент BEST щось говорить про те що ви ж розумієте, могло б бути не так добре, і ще щось там, що власна знервованість і важливість моменту не дає зрозуміти. І ось з’являється на екрані зображення голосування і звучать слова вітання. Аплодисменти, усмішки, вітання-вітання! Ура! Невимовне відчуття! Ура! Тепер ми можемо голосувати і впливати на рішення! Історичний момент! Локальна група Києва – full member!

Тепер ми повноправні члени організації, і тут хочеться подякувати людям, які започаткували BEST Kyiv, тим, хто намагався цьому завадити – дякуємо, ми стали сильнішими і більш цілеспрямованими, і, звичайно ж, тим, хто підтримував від самого початку.

Олена Ігнатович, віце-президент зі зв’язків з громадськістю BEST Kyiv, студентка ФАКС

Дата події