До 100-річчя професора В.І.Явойського

25-26 травня 2010 року кафедра фізико-хімічних основ технології металів ІФФ провела VIII Міжнародну науково-практичну конференцію «Спеціальна металургія: вчора, сьогодні, завтра», присвячену 100-річчю від дня народження професора, доктора технічних наук Володимира Івановича Явойського.

Мрії збуваються [Олександра Макєєва]

Мабуть, тільки зорі у високості знають, як складеться доля кожного із нас. З дитинства виношуємо мрії, прагнемо їх здійснити, та життя вносить корективи. Певно, так і має бути – зупиняємося на тому, що вважаємо важливішим, до чого лежить душа.

Фінал олімпіади з математики на базі Севастопольського національного технічного університету

Фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних університетів проходив з 18 по 21 травня на базі Севастопольського національного технічного університету. У фіналі взяли участь понад 150 студентів з різних ВНЗ України – переможців та призерів І туру олімпіади.

Всеукраїнська олімпіада з ТОЕ в НТУ “Львівська політехніка”

18-21 травня в НТУ “Львівська політехніка” пройшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з теоретичних основ електротехніки (ТОЕ), у якому брали участь команди ВНЗ зі Львова, Вінниці, Одеси, Донецька, Харкова, Дніпропетровська, Алчевська та інших міст.

До 80-річчя кафедри механіки пластичності матеріалів та ресурсозберігаючих процесів

Становлення спеціальності із навчання фахівців у галузі пластичного формоутворення деталей та конструкцій з металів – обробки металів тиском (ОМТ) збігається з народженням Київського політехнічного інституту в 1898 році.

День антивірусної безпеки: «Хмарні технології» на ФПМ

День антивірусної безпеки пройшов на ФПМ 17 травня. Його провели представники  антивірусної школи Лабораторії Касперського (Москва): Станіслав Шевченко, Маргарита Бакіна, Юрій Сєкін та менеджер проектів Юрій Намєстніков, який і прочитав лекцію з «Cloud Computing».

Кафедрі автоматизації хімічних виробництв – 50 років!

Кафедру автоматизації хімічних виробництв (АХВ) було створено влітку 1960 р. на хіміко-технологічному факультеті. Тоді вона мала назву кафедри теоретичних основ автоматики. Через рік кафедру перейменували на кафедру теоретичних основ автоматики та автоматизації хімічних виробництв, а потім вона отримала своє сьогоднішнє «ім’я» – кафедра автоматизації хімічних виробництв.

12 міжнародна науково-технічна конференція "Системний аналіз та інформаційні технології" (САІТ-2010)

На базі НТУУ “КПІ” 25–29 травня пройшла XII Міжнародна науково-технічна конференція “Системний аналіз та інформаційні технології”, організована Міносвіти і науки України, НАН України, ННК “Інститут прикладного системного аналізу”, кафедрою ЮНЕСКО “Вища технiчна освiта, прикладний системний аналiз та iнформатика” при НТУУ “КПI” та IПСА, Ризьким технiчним унiверситетом, Буковинським унiверситетом, науковими товариствами студентiв та аспiрантiв НТУУ “КПI” та IПСА.