Автоматичні системи управління конверторним процесом

Конверторний процес, відзначаючись низькою вартістю, великою продуктивністю та високою якістю сталі, триває малий проміжок часу – 20-30 хвилин. За цей час необхідно отримати й обробити велику кількість інформації. В цьому допомагають автоматичні системи управління. У фільмі розглянуто, з чого складається управляючий комплекс, який порядок розробки та установки АСУ на виробництві, як відбувається розробка таких систем.

АСУ в галузі чорної металургії

Фільм розповідає про досвід реалізації автоматичних систем управління в металургійній галузі України. Зокрема, про системи управління Єнакієвського металургійного заводу, Дніпропетровського трубопрокатного заводу і на Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті.

Асинхронізовані турбогенератори

У фільмі йдеться про характеристики стійкості та надійності роботи асинхронізованих турбогенераторів і про результати їх застосування на практиці.

Шляхи отримання металевих порошків

Фільм розповідає про механічні та фізико-хімічні методи отримання металевого порошку для порошкової металургії. Демонструється робота кульового обертового млина, вихрового і струминного млинів, отримання порошку розпилення розплавленого металу за допомогою газу і води. Також розглянуто метод електролізу і карбонільний метод отримання металевих порошків.

Фільми підготовлено на основі кіноархіву відділу технічних засобів навчання НТУУ «КПІ».