Під таким девізом туристичний клуб «Скіф» провів оглядову екскурсію Карпатами для іноземних студентів КПІ. Протягом п’яти днів одинадцять студентів із В’єтнаму та троє з Казахстану разом з українцями відвідали Карпатський державний заповідник, замок Паланок у Мукачевому та скелі Довбуша – іноземці пізнавали засніжену Україну. Однак було їм не тільки холодно: іноземці скупалися в гарячих природних басейнах селища Берегового, поласували карпатськими стравами та приміряли гуцульський одяг.

Незважаючи на мовні перепони, коли для гостей українська перекладалася на російську і на в’єтнамську, а потім у зворотному порядку, ніяких непорозумінь не виникало. У доброзичливій і товариській компанії починаєш розуміти людей і без знання їхньої мови.

Своїх іноземних побратимів сніговими дорогами водили Олеся Черненко, Тетяна Власик, Тетяна Варварук (ФС), Олександр Паламарчук (ВІТІ), Євгеній Коновал (ПБФ), Микола Дорофтей, Микола Кодак та керівник турклубу І.П. Кучерявий.

Вражень від міні-походу іноземні студенти отримали надзвичайно багато, тож, повернувшись додому, навіть написали вдячний лист директору студмістечка О.А. Іщенку.

Ця подорож розпочала програму знайомства з Україною для студентів інших країн. Студмістечко КПІ спільно з турклубом «Скіф» планує проводити такі екскурсії 2-3 рази на рік. Окрім Карпат, передбачається, що це буде Крим та водні подорожі, в яких туристичний клуб не має собі рівних.

Безперечно, важливе питання в організації таких екскурсій – це їхнє фінансування. Як і завжди, турклуб «Скіф» дякує за допомогу ТСОУ КПІ в особі А.В. Савчука і сподівається на залучення й інших спонсорських коштів.

Зима з її морозами на славу попрацювала задля зміцнення дружби студентів з різних країн, але з єдиного вишу – Національного технічного університету України «КПІ».

Добривечір Валерія

Дата події