НТУУ “КПІ” – це унікальний вищий навчальний заклад, де створено умови  не тільки для підготовки висококваліфікованих учених та інженерів, а й для творчого, естетичного, фізичного і культурного розвитку особистості.

Серед візитних карток університету – один із найпопулярніших видів спорту у світі – регбі. Саме в КПІ у 1962 році вперше в Україні була створена регбійна команда. Наші регбісти неодноразово досягали визначних успіхів на всесоюзній, міжнародній аренах та у змаганнях вже незалежної України.

Команда “Політехнік” завжди відзначалася самобутністю, високою майстерністю та рівнем інтелекту. Та й це не випадково – більшість наших регбістів – це студенти, викладачі та випускники університету. До речі, міжнародними аналітиками та експертами регбі та дзюдо нещодавно визнані найінтелектуальнішими видами спорту.

Продовжуючи досягнення попередніх поколінь спортсменів, нинішня команда регбістів, незважаючи на складні умови, з честю високо несе прапор НТУУ “КПІ”.

Отже, у 2009 році:

  • юнацька команда “Політехнік” 1994 року народження посіла II місце у чемпіонаті України;
  • регбійні команди Національного технічного університету України “КПІ” неодноразово ставали переможцями та призерами різних міжнародних турнірів;
  • команда юніорів 1992 року народження посіла I місце в чемпіонаті України;
  • п’ять регбістів команди у складі збірної міста Києва вибороли золоті медалі чемпіонату України серед молодіжних команд;
  • студентська команда “Політехнік” посіла I місце в чемпіонаті України серед команд першої ліги;
  • основний склад клубу регбі “Політехнік” посів I місце в чемпіонаті України серед команд вищої ліги.

регбі в КПІКращі регбісти клубу “Політехнік” входять до складу національних збірних нашої держави.

Вісім гравців “Політехніка” входять до складу юніорської збірної України, серед яких хотілося б відзначити  студента 1-го курсу ФПМ (гр. КМ-91) Андрія Свертоку та студента 1-го курсу ФММ (гр. УМ-92) Євгена Греся, які є лідерами команди, а також увійшли до 30-ки найкращих регбістів України у 2009 році.

З честю представляють наш клуб у молодіжній збірній України студент 3-го курсу ІТС (гр. ТС-71) Антон Пешкін та студент 3-го курсу ФММ (гр. УЕ-71) Андрій Тарасенко. У складі національної збірної України, в поєдинках чемпіонату Європи вдало виступали випускники НТУУ “КПІ” Микола Сівко (ММІФ) та Олександр Кульган (ММІ).

Вагомий внесок у перемоги зробили у 2009 році провідні гравці команди Ігор Дзюбіч (ММІ, гр. МТ-61), Олександр Сахневич (ІТС, гр. ТС-62), Микола Грідасов (ММІФ, гр. ФВ-51), Володимир Грідасов (ІЕЕ, гр. ОМ-61), Олексій Ярощук (ІХФ, гр. ЛА-62). Більшість гравців команди є відмінниками навчання.

регбі в КПІМайже 40 років успіхи політехніків нерозривно пов’язані з Леонідом Володимировичем Денбновецьким, заслуженим тренером України, який і сьогодні віддає всі сили та знання для розвитку регбі в університеті. Головний тренер команди Олег Васильович Залізний – регбіст з величезним досвідом виступів за найкращі європейські клуби – вдало передає регбійну науку молодим гравцям. Наполегливо працюють з дитячими командами тренери – Василь Дідович, Ігор Яцина, Олександр Сабіров та інші.

Велика вдячність за фінансову та матеріальну підтримку команди колишнім гравцям “Політехніка” – Володимиру Українському, Федору Зернецькому, Андрію Дудку, Сергію Міронченку, Леоніду Дейнеці.

Звичайно, без допомоги університету існувати регбійній команді було б не просто! Щира подяка ректорату, керівництву інститутів та факультетів за розуміння та підтримку спорту високих досягнень.

30 листопада 2009 року на черговому засіданні Вченої ради НТУУ “КПІ” ректор М.З. Згуровський тепло привітав студентів-регбістів, вручив їм золоті медалі чемпіонів України та побажав подальших успіхів у спорті та навчанні. Тренерам команди були вручені Почесні відзнаки Вченої ради НТУУ “КПІ” за розвиток спорту в університеті та виховання здорового молодого покоління.

Анатолій Козенко, директор клубу регбі “Політехнік”

Дата події