16 серпня відбулася зустріч директора Центру міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергія Мауліка з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Його Високоповажністю паном Надіром Ханом. Вона стала важливим кроком на шляху до зміцнення двосторонніх відносин між Україною та Пакистаном в освітній сфері.

Сторони обговорили історію підготовки пакистанських студентів у КПІ, поточний стан і перспективи залучення студентів з Пакистану на навчання до Київської політехніки. Пан посол підкреслив важливість інтернаціоналізації системи освіти як Пакистану, так і України, пообіцявши докладати дипломатичних зусиль з повернення пакистанських студентів, які виїхали через військові дії, в безпечні регіони України, зокрема й у Київ.

Сторони дійшли згоди стосовно важливості спільних зусиль із залучення пакистанських студентів на навчання до КПІ, оскільки університет надає освітні послуги, що мають високий попит серед пакистанської молоді (програмна інженерія, механічна інженерія, біомедична інженерія). Пан Надір Хан пообіцяв максимально сприяти поширенню цієї інформації серед потенційних стейкхолдерів у Пакистані. Він був вражений відкритістю та прозорістю нашого університету в частині надання всієї необхідної вступникові інформації через онлайн-ресурси, а також багатою історією КПІ.

Директор ЦМО, своєю чергою, запросив Його Високоповажність Надіра Хана відвідати КПІ й ознайомитись з можливостями, які надає КПІ студентам навіть під час воєнного стану. Посол люб’язно прийняв запрошення і висловив своє бажання відвідати університет.

Зустріч завершилася на позитивній ноті, сторони залишилися задоволеними результатами продуктивної дискусії й посиленням зв’язків в ім’я розвитку міжнародних відносин та освіти. Надір Хан висловив упевненість щодо потенціалу дальшої плідної співпраці й виявив велике бажання бути свідком зростання двостороннього партнерства.

Дата події