Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 5 червня 2023 року

5 червня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, .О.Царенок, М.М.Перестюк, О.М.Бруй, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, Ю.Максимюк, А.Горобець.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. До кінця поточного тижня триватиме залікова сесія. Все відбувається за планом як в очному, так і в дистанційному режимі (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Прийнято рішення уряду щодо  внесення запропонованих МОН України змін до переліку галузей знань і спеціальностей. Міністерство видало і довело до ЗВО наказ про впровадження нового переліку з таблицею відповідності номенклатури нових спеціальностей тим, що існують. Університет здійснює організаційні заходи щодо реалізації положень наказу: переоформлення ліцензії на здійснення освітньої діяльності за тими спеціальностями, що зазнали змін, та переоформлення сертифікатів про акредитацію як відповідних спеціальностей, так і освітніх програм.  Необхідність у цьому виникла ще й через зміну адреси університету у зв'язку з перейменуванням проспекту Перемоги на Берестейський. У КПІ 83 спеціальності зазнали змін у назвах, отож на засіданні Методичної ради 2 червня було затверджено тотожність освітніх програм за спеціальностями з новими назвами тим, що існували. Наступний крок – переоформлення їхніх сертифікатів у НАЗЯВО, щоби не проводити переакредитацій. Планується завершити цю роботу до кінця червня до початку нової вступної кампанії (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Кадрові питання. 5 червня завершено термін подання документів на останній в поточному навчальному році конкурс на зайняття вакантних посад НПП. Далі – етапи розгляду на засіданнях кафедр та експертно-кваліфікаційних комісій. Розглядатиметься понад 200 конкурсних справ (О.А.Жученко).

4. Вступна кампанія. Завершилася реєстрація на вступні випробування для вступників до магістратури. До участі в них зареєструвалися 3014 осіб. 92% з них – це випускники  бакалаврату КПІ, решта 8% – бакалаври з інших вишів. Торік випускників з інших ЗВО було 7%. Складання ЄВВ розпочнеться 26 червня, фахові вступні випробування – з 17 липня. Окрім того, 5 червня розпочалося складання Національного мультипредметного тесту для вступників на бакалаврат (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, Приймальна комісія, КБ ІС).

5. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні надійшов один звіт про експертизу ОП за 172-ю спеціальністю рівня PhD – висновки позитивні, з пропозицією про 5-річну акредитацію.  Також є 5 експертних висновків галузевих експертних рад (ГЕР), також усі позитивні, з пропозиціями про повноцінну акредитацію. Минулого тижня відбулося 5 засідань ГЕР в НАЗЯВО по 15 ОП: всі ці програми буде винесено на розгляд Колегії НАЗЯВО з пропозиціями про повноцінну акредитацію. Крім того, 30 травня відбулося засідання Колегії НАЗЯВО, на якій було прийнято рішення про акредитацію 14 ОП КПІ. Загалом в університеті станом на тепер повністю акредитовано 142 ОП. Цього року всі процедури пройшли 85 ОП, залишається для розгляду Колегії НАЗЯВО 18, на етапі розгляду ГЕР – 14 ОП, і 2 ОП – на  етапі підготовки звітів експертних груп.  Очікується, що до кінця червня робота з акредитації ОП, запланованих на поточний навчальний рік, завершиться. Загалом цього навчального року мають бути акредитовані 119 ОП  (О.А.Жученко).

6. Акредитація ОП (продовження). Проводиться  підготовка акредитації ОП на  наступний навчальний рік. Орієнтовано їх має бути 64. Крім того, з 29 травня в університеті на ФЕЛ і ММІ працюють онлайн і оффлайн 2 міжнародні експертні ради з міжнародної акредитації двох ОП рівня бакалавра. Робота йде за планом і без зауважень. Планується, що відповідні акредитаційні процедури мають завершитися наприкінці червня, або на початку липня  (О.А.Жученко, Б.І.Дуда).

7. Завершується залікова сесія і активно проводиться підготовка до екзаменаційної сесії. Розклади іспитів і захистів дипломних бакалаврських робіт підготовлено  (А.А.Мельниченко).

8. З 5 травня розпочато ревізію та підготовку аудиторного фонду до нового навчального року: навчальний відділ спільно з господарськими службами аналізує, скільки аудиторій готові до роботи з вересня в очному режимі, скільки потребують ремонту і якого саме. На основі цих висновків розробляються рекомендації для деканів і директорів інститутів про те, які недоліки до середини серпня слід усунути. Окрім того, працівники КБ ІС, які на місцях відповідають за кожну аудиторію, перевіряють роботу телекомунікаційних мереж (А.А.Мельниченко).

9. Методична рада розглянула і обговорила надані Студрадою університету пропозиції студентів щодо поліпшення системи і процедури обрання предметів за вибором. Частину їх буде впроваджено, інші слід додатково вивчити (А.А.Мельниченко, Є.Малкіна).

10. Додатково сертифіковано 50 навчальних курсів для дистанційного навчання. Ще 8 курсів комісія з сертифікація відхилила як такі, що поки що не відповідають визначеним в університеті критеріям (А.А.Мельниченко).

11. Триває робота з деканами факультетів і директорами інститутів щодо вчасного розміщення дипломних робіт в електронному архіві  університет (А.А.Мельниченко).у

12. Продовжує роботу комісія з перевірки реєстру автоматизованих систем і аудиту програмного забезпечення, що використовується в підрозділах (А.А.Мельниченко).

13. Аспірантура. Триває прийом документів на вступ до аспірантури. Впродовж минулого тижня надійшло 33 заяви. Прийом документів триватиме ще більше місяця. Окрім того готуються документи на подання кандидатур аспірантів на здобуття академічної стипендії ім. М.С.Грушевського та  стипендії Президента України (А.А.Мельниченко).

14. З комісією з атестації кадрів Вченої ради університету обговорено зміни до Положень про підготовку здобувачів в аспірантурі, після чого їх розглянула і затвердила Вчена рада (А.А.Мельниченко).

15. Підвищення кваліфікації НПП. Впродовж останнього часу щомісяця набиралася нова група з підвищення кваліфікації працівників КПІ за програмою вивчення інструментів Google , спільно підготовленою МОН і компанією «Google». На кінець червня число науково-педагогічних працівників КПІ, що пройшли таке навчання і отримали відповідні сертифікати, сягне майже 1000 осіб. Також триває навчання 111 викладачів КПІ за програмою Шеффілдського університету (Велика Британія) підвищення кваліфікації з англійської мови (А.А.Мельниченко).

16. Університет отримав результати студентів нашого університету, які складали  Державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) з кібербезпеки для здобувачів вищої освіти  відповідних спеціальностей всієї країни. Студенти КПІ отримали на цьому іспиті оцінки в середньому вищі, ніж студенти інших вишів України за усіма сімома критеріями, Результати аналізуються й визначаються напрями, за якими підготовку слід поліпшити (А.А.Мельниченко).

17. Розвиток телекомунікаційних систем університету. «КПІ-Телеком» обладнав ще кілька  точок доступу WiFi у приміщеннях  університету – в НТБ, у корпусі №2 та в інших. Замінено лінію передачі даних від центрального ядра університетської мережі до користувачів з 10-гігабітної на 40-гігабітну й встановлено новий маршрутизатор   (А.А.Мельниченко, «КПІ-Телеком»).

18. Завершився перший тиждень залікової сесії та захистів курсових робіт/проєктів, які триватимуть до 10 червня. З 12 по 25 червня проходитиме екзаменаційна сесія (основна) (Н.В.Семінська).

19. Відбувся захист переддипломної практики у студентів 3-го курсу (прискореники) та 4-го курсу. Відраховано 17 студентів 4-го курсу денної та заочної форми навчання (11 студентів навчалися за кошти фізичних осіб), які не пройшли та не захистили переддипломної практики (Н.В.Семінська).

20. У період з 29 травня по 2 червня з університету відраховано 38 студентів (17 студентів навчалися за кошти фізичних осіб). За денною формою навчання відраховано 33 студенти (14 студентів навчалися за кошти фізичних осіб) (Н.В.Семінська).

21. Проводилася робота з підрозділами щодо актуалізації інформації про студентів 1-го курсу, які у встановленому порядку не надали військово-облікових документів (Н.В.Семінська, В.Паюн).

22. ДНВР спільно з інноваційним холдингом «Sikorsky Challenge Ukraine» провели перемовини з випускницею КПІ, Мариною Гальовською, яка є представницею компанії «Ауфбау Юкрейн» (https://aufbau-ukraine.com), діяльність якої спрямована на організацію підтримки українських стартапів від німецьких компаній, та співробітницею відділу інновацій компанії «Фольксваген». Обговорено питання взаємодії та залучення студентів до інноваційної діяльності. За результатами зустрічі отримано підтвердження зацікавленості у співпраці від керівника компанії «Ауфбау Юкрейн» Тіма Фаустмана (О.П.Демиденко, І.Г.Малюкова, С.Сергієнко).

 

23. З метою формування молодіжного крила в «Sikorsky Challenge Ukraine» його представники провели для активних студентів тренінг-лекцію про етапи підготовки стартапів (О.П.Демиденко).

24. На підсумковій зустрічі за проєктом «Management of internationalisation and German -Ukrainian Cooperation» успішно представлено результати проекту «KPI International», який спрямовано на підтримку залучення ініціативного студентства до міжнародної проєктно-грантової діяльності (О.П.Демиденко).

25. Проведено засідання конкурсної комісії щодо направлення студентів та викладачів університету за кордон за програмою академічної мобільності до низки європейських університетів, а також НПП до Варшавської Політехніки для участі у заході «Good Practice Day Faculty of Power and Aeronautical Engineering», який проходитиме з 26 по 28 червня. Проєкт фінансується NAWA (О.П.Демиденко).

26. Отримано запрошення від Варшавського університету природних наук для студенток та молодих викладачок (22 місця) взяти участь у заході «Perspektywy Women in Tech Summit 2023». Захід відбуватиметься 14-15 червня 2023 року у Варшаві за фінансового сприяння NAWA (О.П.Демиденко).

27. Профорієнтація школярів. Проведено День відкритих дверей в НН ММІ (1 червня), а також на ФСП, РТФ, ФТІ (3 червня) (Н.В.Семінська).

28. Проведено загальну розширену зустріч з представниками ДНВР, Приймальної комісії та КПІ-Медіа щодо посилення профорієнтаційної роботи під час вступної кампанії. Орієнтовно план подальших дій передбачає:

- продовження зйомок студентів за проєктом «5 популярних питань та відповідей студентів факультетів»;

- підготовку статті про університет та її поширення через популярні медіа платформи;

- запис найпопулярніших запитань до Приймальної комісії щодо вступній кампанії;

- підготовку кількох представників університету з популярними темами для їхньої участі на популярних медійних каналах/радіо;

- організацію та проведення загальноуніверситетського заходу «День вступника»;

- організацію роботи Консультаційного центру (Н.В.Семінська, М.М.Перестюк).

29. Підготовлено Розпорядження про проведенню на базі КПІ Національного мультидисциплінарного тесту (7, 9, 13, 14, 16, 19 червня) та Єдиного вступного іспиту з 26 по 29 червня - загалом  у 6 змін (Н.В.Семінська).

30. Факультети/НН інститути провели засідання стипендіальних комісії з нарахування додаткових балів до рейтингу успішності 2-го семестру 2022/2023 н.р. Результати оприлюднено. Розпочато прийом апеляцій від студентів, які не погоджуються з рішенням стипендіальної комісії (Н.В.Семінська).

31. Олімпіада «KPI-Open». Зроблено розсилку українським та зарубіжним учасникам попередніх років про початок реєстрації (600 адресатів). Внесено зміни до сайту, розпочато реєстрацію команд (Н.В.Семінська).

32. Проведено організаційну зустріч зі студентами НН ВПІ стосовно проекту «КПІстіна» (Н.В.Семінська, П.О.Киричок, В.А.Кондратюк).

33. Конкурс держбюджетних НДР. 30 травня 2023 р. відбулося друге засідання робочої групи президії Ради проректорів з наукової роботи з питань підвищення об'єктивності при відборі проєктів. Пропозиції від КПІ, надані за результатами попередньої наради, які суттєво знижують рівень суб'єктивності розгляду проєкту, а також забезпечують прозорість Конкурсу, було схвалено. Їх запропоновано поширити й на роботу експертів. Також силами НДЧ створено тестову платформу автоматизації обрахунку, що реалізує всі пропозиції. Є надія, що в разі підтримки МОН запропоновані механізми дозволять суттєво підвищити об'єктивність оцінювання проєктів, прозорість Конкурсу та відповідальність експертів (В.А.Пасічник).

34. Задля всебічної реалізації місії КПІ та завдань у частині розвитку напряму біотехнологій та практичної допомоги пораненим 1 червня працівники НДЧ разом із директором Наукового парку «Київська Політехніка» відвідали Інститут травматології та ортопедії (ІТО), де під час зустрічі з заступником директора перевірили стан виконання рішень Меморандуму між КПІ та ІТО. На зустрічі визначили вузькі місця, що заважають швидкому виконанню проєкту. Наступні дії стосуватимуться посиленню активності наукової групи від КПІ та її сфокусованості на досягненні конкретних практичних результатів. У взаємодії з «Sikorsky Challenge» проведено зустріч з представниками Благодійного  фонду «КОЛО» з питання  створення R&D центру в ТехноХАБ за тематикою протезування (В.А.Пасічник, В.С.Камаєв).

35. Минулого тижня КПІ ім. Ігоря Сікорського представив свої досягнення на ХХІ Міжнародному промисловому форумі. Університет представив 44 розробки, які надали лише 8 інститутів та факультетів - НН ММІ, НН ІМЗ, НН ІАТЕ, НН ІАТ, ФЕА, ФБМІ, ФБТ та ПБФ. КПІ ім. Ігоря Сікорський був єдиним ЗВО, який на цьому форумі представив свої розробки. Відмінність експозиції КПІ від інших – це широкий спектр тематики розробок. Під час роботи форуму встановлено контакти з підприємствами та домовлено про зустрічі в КПІ для детального обговорення можливої співпраці у сфері оборонних технологій та працевлаштування наших студентів (В.А.Пасічник).

36. З 31 травня по 1 червня представники Центру 4.0 КПІ взяли участь у саміті Європейських цифрових хабів в Брюсселі. Презентовано стан діяльності Центру на сьогодні, обговорено участь центру в програмі цифровізації  МСП з участю DIHGIZ GmbH (В.А.Пасічник).

37. На черговому засіданні Ради космічної програми 2 червня обговорено питання стану підготовки Меморандуму МОН-ДКАУ; формування ТЗ на 3-й етап робіт проєкту PolyITAN-12U, роботи по проєкту PolyITAN-3-PUT; проєкт доповнення №3 до ТЗ до ЗАО НДІРВ та Харківського ПГЗ (В.А.Пасічник).

38. Забезпечено організаційне супроводження засідань Комісії з наукової та інноваційної діяльності і Науково-технічної ради, а також підготовлено матеріали для доповіді та затвердження на Вченій раді університету результатів Конкурсу на краще видання 2023.

39. За результатами проведеного конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників, підготовлено презентаційні матеріали і супровідні матеріали до особистих справ (В.А.Пасічник).

40. Надано консультації, прийнято для розгляду і організовано експертизу 5 монографій, що подані для отримання грифу Вченої ради. Матеріали представлено для затвердження на Вченої ради (В.А.Пасічник).

41. Публікації результатів наукових досліджень в наукових виданнях є важливими для світового визнання наукової роботи університету. Кожна публікація сьогодні супроводжується цифровим ідентифікатором DOI, що надаються неприбутковою організацією CrossRef. В Україні доступ до DOI для журналів забезпечує ТОВ «Видавнича служба УРАН». Хоча ця організація є фактично єдиною в Україні, Закон України «Про публічні закупівлі» вимагає оголошення відкритих торгів на закупівлю її послуг. Проведено 2 наради за участі представників НТБ, НДЧ, відділу закупівель, юридичного управління та представника ТОВ «УРАН», на яких обговорено можливі шляхи для здійснення цієї закупівлі (очікувана вартість закупівлі - до 100 тис. грн на рік) (В.А.Пасічник, О.М.Бруй, Ю.М.Сидоренко).

42. Ювілейна книга «КПІ. Друге століття, продовження традицій». 1 червня 2023 р. подано на мистецький конкурс від Українського інституту книги (ТОВ «Видавничий дім «АртЕк») документи стосовно можливості друку приблизно 1000 примірників книги «КПІ. Друге століття. Продовження традицій» (М.Ю.Ільченко).

43. Завершено підготовку до червневого засідання Вченої ради університету. Сформовано порядок денний. За участі завідувачки кафедри історії ФСП С. Костилєвої, члена-кореспондента НАНУ М. Бобиря та професора В. Дідковського підготовлено проєкт рішення про діяльність Державного політехнічного музею за 25 років. Комісією Вченої ради з освітньої діяльності підготовлено проект рішення за доповіддю проректора з міжнародних зв'язків Сидоренка С.І. «Про позиції КПІ ІМ. Ігоря Сікорського в світових рейтингах університетів і завдання по їх посиленню» (М.Ю.Ільченко).

44. Комісією Вченої ради університету (О.В.Лінючева) з наукової та інноваційної діяльності відібрано та рекомендовано до друку 5 монографій та відібрано кандидатури на заміщення вакантних посад наукових працівників. Комісія з атестації наукових кадрів підготувала питання на Вчену раду про призначення рецензентів докторських дисертацій, про право керівництва аспірантами (М.Ю.Ільченко).

45. Підготовлено для розгляду Вченою радою питання про нагородження відзнакою «За мужність» працівників та студентів університету, які за власним бажанням пішли захищати Батьківщину (М.Ю.Ільченко).

46. Відбувся візит Президента Естонської Республіки Алара Каріса до КПІ, його виступ і спілкування зі  студентами. На зустрічі було зроблено акценти на перспективах  розвитку співпраці КПІ з партнерами в Естонії, з Таллінським технічним університетом, який має 20-літню історію в освітній, науковій, інноваційній і гуманітарній сферах (С.І.Сидоренко).

47. На 8 червня заплановано проведення благодійного концерту видатного японського піаніста Тампея Накамури, під час проведення якого передбачається  збір коштів для «Фонду підтримки ЗСУ «Київська політехніка» (С.І.Сидоренко, К.О.Луговська).

48. З метою розвитку миротворчої діяльністі з партнерами в Японії, які офіційно підтримали «Українську формулу миру» Президента України Володимира Зеленського, колишньому директору Українсько-Японського центру  КПІ  Осамі Мідзутані направлено лист в контексті таких намірів (С.І.Сидоренко, К.О.Луговська).

49. З метою залучення широкого кола студентів до міжнародної проєктно-грантової діяльності продовжується формування комплексної програми трьох департаментів (ДНВР, НДЧ, ДМС). Для збільшення кількості виграних студентських проєктів, необхідно, щоб ця робота набула системного, усталеного характеру.  Проблематикою студентських проєктів стануть напрями європейської соціалізації молоді – відомих програм формування лідерських якостей молоді, Для успішної потрібні роз'яснювальні бесіди: що дає діяльність з виведення студентів в Європейське дослідницьке середовище для їхнього професійного зростання та для інтеграції до європейського соціального і дослідницького простору. На постійній основі слід вести пошук проєктно-грантових програм у визначеній сфері. Такими програмами можуть бути програми DAAD, NAWA, British Council, JSPS, Шведського інституту, міжнародні програми формування лідерських навичок, програми стажувань у Бундестазі Німеччини, парламентах країн ЄС та інші (ДНВР, НДЧ, ДМС) (Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко, С.М.Шукаєв).

50. ДМС спільно з проректором В.А. Пасічником здійснюють процедури надання статусу волонтерів двом громадянам США - Нестору Воронці та Лідії Микитин. Області їхньої  волонтерської діяльності – підготовка проєктів КПІ до програм DARPA та до інших програм США, до конкурсів програми NATO "SPS", до проєктів в рамках проголошеної КПІ Платформи інноваційної трансформації України на основі Інноваційної екосистеми "SCU" та інші завдання, які можуть вивести спільну проєктну діяльність КПІ і США на новий системний рівень (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

51. 1 червня 2023 року світовий рейтинг університетів ТНЕ опублікував THE Impact Rankings 2023,  КПІ оцінено за 9-ма цілями сталого розвитку, і він продовжує посідати місце не в першій тисячі світових університетів.   На сьогоднішній день КПІ посідає 1001+ (1001+ також і у 2022 році) (С.І.Сидоренко).

52. Триває підготовка до інтерв'ю експертам рейтингу ТНЕ (партнеру Шеффілдського університету «The Knowledge Partnership») щодо оцінки з боку КПІ репутації UoS. Наші погляди та експертне розуміння можуть бути враховані при визначенні майбутньої стратегії UoS (С.І.Сидоренко).

53. У межах співпраці за проєктом технічної допомоги USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» для забезпечення роботи Навчальної лабораторії безпеки кіберфізичних систем та критичної інфраструктури компанія Cisco Systems надасть благодійну гуманітарну допомогу у формі обладнання на суму 51 864 доларів США (С.І.Сидоренко).

54. Цивільний захист. Після трагічних подій у Дніпровському районі під час рашистського обстрілу Києва балістичними ракетами в ніч проти 1 червня, у п'ятницю, суботу і неділю укриття університету перевірили  представники КМДА, МВС і Солом'янськоої РДА. Зауважень до стану укриттів і доступу до них у комісій не було. КМДА готує пам'ятку щодо організації роботи укриттів і надання до них доступу сторонніх осіб, яку буде доведено до відповідальних осіб на факультетах і в інститутах. Також вже отримано всі матеріали і обладнання для доукомплектування укриттів (вода, біотуалети тощо) і на цьому тижні їх буде передано за призначенням  (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).

55. Пожежна безпека. На поточному тижні проводитимуться щоквартальні випробування пожежних гідрантів у навчальних корпусах, а тоді – в гуртожитках студмістечка (В.А.Кондратюк).

56. Благоустрій. Минулого тижня університет отримав 2 машини ґрунту для нового парку, його розкидано на ділянці за корпусом №28, проводиться висівання трави. Крім того, проводиться підготовка до додаткової висадки сакур. Тривають комплексні роботи з  благоустрою схилу від скверу Піонерів авіації до вул. Політехнічної: завезено і підсипано грунт, висаджено кілька сотень зелених насаджень для укріплення цього схилу, після чого там буде натягнуто спеціальну конструкцію з сіткою «рабиця». Також зроблено підпірну стінку біля житлових будинків, що стоять на території кампусу КПІ. Крім того,  завершується    підготовки стіни для реалізації проєкту «КПІстіна» (В.А.Кондратюк).

57. Капітальні ремонти. Проводиться заміна водовідної магістралі діаметром 300 мм від вулиці Янгеля до корпусу №1. Ця магістраль прокладатиметься під зеленою зоною задля запобігання порушенню дорожнього покриття та полегшення доступу до труб за необхідності проведення на них ремонтних робіт. Усі погодження на це від міських служб отримано  (В.А.Кондратюк).

58. У вихідні дні працівники господарських служб ліквідовували наслідків буревію, який пронісся над Києвом у п'ятницю 2 червня і призвів до численних пошкоджень дерев і дахів. На території кампусу і в парку КПІ «лікували» 6 зламаних дерев і відремонтували дахи на 1-у, 27-у і 28-у навчальних корпусах (В.А.Кондратюк).

59. У корпусі №1 до кінця тижня планується завершити роботи з піскування та розпочати  реставрацію вхідних дверей. Закінчено капітальні ремонтні роботи в корпусах №№17, 21, 27  (В.А.Кондратюк).

60. Соціальна робота. Минулого тижня було введено в роботу малий басейн. Також з випередженням термінів було запущено в експлуатацію великий басейн. Аналіз надходжень коштів від відвідування університетського спорткомплексу дозволяє спрогнозувати, що на кінець поточного місця буде виконано їхній річний план (В.А.Кондратюк).

61. Розпочалося навчання працівників відділу Головного енергетика навчань роботи під час блекаутів і роботи з високовольтними лініями електропередач (В.А.Кондратюк).

62. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Минулого тижня проведено чергове  засідання правління, затверджено питання задоволення заявок, які надійшли раніше, але частину заявок відкладено на момент надходження коштів (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

63. Минулого тижня відповідні служби університету спільно зі Студмістечком завадили встановленню на території Студмістечка МАФів. Власники цих об'єктів намагалися встановити їх у вечірній або нічний час, після категоричної відмови вдавалися до погроз  (В.А.Кондратюк, О.О.Царенок). 

64. За рекомендаціями патрульної поліції внесено зміни до графіків патрулювання території університету задля контролю за укриттями. Інформацію буде передано в правоохоронні органи  (В.А.Кондратюк).

65. З Департаментом безпеки університету та Студрадою залагоджено конфліктну ситуацію, що виникла між його працівниками і студентами в процесі перевірки укриттів Студмістечка (В.А.Кондратюк, О.О.Царенок, Є.Малкіна).  

66. Для співробітників департаменту безпеки, які  забезпечують патрулювання території,  спільно з КМДА буде проведено навчання (В.А.Кондратюк).

67. МОН України надано звіт про використання університетом бюджетних коштів  у травні. На підставі цього звіту на поточному тижні очікується надання бюджетних коштів  за програмою 1160.

Триває нарахування заробітної платні працівникам університету і підготовка до оплати наданих університету комунальних послуг. Заробітна платня нараховується з врахуванням рішення бюджетної комісії щодо виплати надбавок минулого місяці в аванс місяця поточного.

Спецкошти надходять щодня. Кредиторської заборгованості університет практично не має. Проплати проходять своєчасно і регулярно.

Триває робота з організації відділу централізованого бухгалтерського обслуговування підрозділів. Вирішується питання його забезпечення технікою, розміщення його працівників тощо.

Готуються зміни в структурі центральної бухгалтерії: відділ податкової звітності буде об'єднано з відділом  фінансової звітності та інші. 

У межах роботи зі списання застарілого обладнання минулого тижня вивезено дві машини списаного майна, в якому є дорогметали.

Проводиться аналіз виконання кошторису університету і плану його розвитку для подальшого внесення змін за результатами роботи у першому півріччі.

Триває робота з  підготовки закупівлі оновленої інформаційної системи бухгалтерського обліку (Л.Г.Субботіна).

68. Студмістечко працює в штатному режимі. Але 1 червня через передранковий ракетний обстріл і загрозу нових обстрілів відзначення Дня захисту дітей було скасовано.

Ремонті роботи проводилися за планом, але були переорієнтовані передусім на проведення робіт в приміщеннях укриттів. Укриття були перевірені відповідними центральними і міськими органами влади – одна перевірка пройшла 2 червня, дві – 3 червня, зауважень не було.

Прийнято рішення, що в нічній час під час тривоги, щоб усім забезпечити доступ до укриттів, зніматимуться замки й відкриватимуться вхідні двері до гуртожитків  (О.О.Царенок).

69. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та безпосередньо в приміщенні бібліотеки. З 3 червня графік роботи бібліотеки подовжено. Постійно надається консультативна допомога викладачам, науковцям і студентам університету.

30 травня в онлайн режимі було проведено консультативний захід про перевірку академічних текстів на плагіат. Було багато запитань від студентів і викладачів. Участь взяли 80 осіб.

У суботу 3 червня в бібліотеці ФСП провів в офлайн-форматі  День відкритих дверей (О.М.Бруй).

70. Завершено заняття слухачів у системі доуніверситетської підготовки у межах поточного начального року. У залі Адміністративної ради відбулося урочисте вручення сертифікатів випускникам. Цього року випущено понад 5000 слухачів. Робиться рекламний ролик, який поширюватиметься усіма доступними каналами. Триває набір слухачів з 5-го по 11-й клас на наступний період. 

У залі Вченої ради проведено конференцію викладачів системи доуніверситетської підготовки за підсумками начального року. Висловлено багато нових цікавих ідей. Опрацьовується питання організації на базі ННЦ ІМЯО та КПІ перепідготовки та підвищення кваліфікації шкільних вчителів у питаннях підготовки учнів до НМТ і ЗНО (М.М.Перестюк).  

71. У Профкомі нині вирішуються переважно питання літнього здоровлення працівників та їхніх дітей. Є вже 36 заяв на дитяче оздоровлення на 45 місць, тобто перші, хто подав заяви, поїдуть обов'язково. З працівниками питання складніші через різноманітність бажаних місць оздоровлення, тому вони вирішуються в індивідуальному порядку (М.О.Безуглий).

72. Студрада продовжує збір на акумулятори для рацій для студента ФЕЛ. Уже зібрано 20 тисяч гривень. На цьому тижні у Колізеї буде проведено благодійний квартирник з метою збору коштів для цього.  

За проєктом «На пульсі» у студентській поліклініці проведено чергову донацію від студентів КПІ.

Активісти Студради поспілкувалися із директором Департаменту безпеки, усі конфліктні ситуації, які обговорювалися в соцмережах цього тижня, залагоджено (Є.Малкіна).

73. Студентський парламент провів навчання в рамках четвертої KPI school of creativity на тему «Штучний інтелект – технологічна революція сучасності». Проводиться аналіз її результатів і вирішується питання щодо тематики та організації наступної Школи. 

Проведено зустріч з проректоркою Н.В.Семінською, на якій вирішувалося питання щодо організації відрядження за кордон представниць Студпарламенту (Ю.Максимюк).

74. Профком студентів відпрацював питання щодо отримання перепусток на відвідування басейну для студентів.

Закрито збір на придбання прицілу для студента ІЕЕ, який нині на фронті. Приціл придбано і відправлено до війська.

Захід до Дня захисту дітей було перенесено, але можливо, поточного тижня його все ж таки вдасться провести.

Триває підтримка і організація спортивних заходів для студентів (А.Горобець).

📍 Завершується залікова сесія. Вона йде за планом.

📍 За 83 освітніми програми змінено спеціальності. З НАЗЯВО проводитиметься переоформлення з можливістю зберегти вже отриману акредитацію.

📍 Добігає кінця конкурс на заміщення вакантних посад.

📍 Завершилася реєстрація на Єдине вступне випробування. Комісія зареєструвала понад три тисячі вступників до магістратури. 92% — випускники КПІ.

📍 За результатами цього року акредитують близько 65% освітніх програм.

📍 Триває приймання заявок до аспірантури. Вже отримано 33 заявки.

📍 За результатами всеукраїнських випробувань з кібербезпеки КПІшники бакалаври мають оцінки, що вищі за середні.

📍 Укриття бібліотеки та другого корпусу обладнали вайфаєм.

📍 Завершилися навчальні практики. За їхніми результатами відрахували 17 студентів. Загалом за останні тижні відраховано 38 студентів (більшість з них — на власне бажання).

📍 Проведено стипендіальну комісію. Результати оприлюднено. Ще приймають апеляції.

📍 Обговорюється алгоритм підвищення ефективності КПІшників у міжнародних грантових проєктах. Насамперед — проєктах європейської соціалізації молоді. Це обговорюватиметься зі студентами й керівництвом університету.

📍 КПІ успішно пройшов перевірку укриттів, що її проводили поліція та КМВА.

Дата події