Так! Уже 31 січня о 7:01 з’являться результати Індексу сприйняття корупції 2022 (Corruption Perceptions Index). І в ньому будуть результати України — попри масштабну війну!

ℹ️ Нагадаємо, що CPI — це показник, який з 1995 року розраховується міжнародною організацією Transparency International на основі досліджень авторитетних міжнародних установ і дослідницьких центрів.

Ключове в Індексі — саме кількість балів від 0 до 100, а не місце в рейтингу. Індекс оцінює корупцію лише в державному секторі.

Мінімальна оцінка означає, що корупція фактично підміняє собою державу. А максимум балів — це коли корупція майже відсутня.

Зверніть увагу, що CPI — це про сприйняття корупції, але не про її фактичний рівень. Тобто, якщо одна країна вища за другу, то вона сприймається менш корумпованою. А от реальний рівень корупції може суттєво відрізнятися.

☝️ Торік Україна отримала 32 бали зі 100. Це на 1 бал менше, ніж було карантинного 2020 року. Більше про CPI-2021 читайте тут: https://bit.ly/3WKWlH0.

На 2022 рік в нас були високі очікування, які напряму залежали від таких потрібних реформ. Та війна змінила всі наші плани. Які результати будуть в України — побачимо вже згодом!