У Київській політехніці стартували переговори з Люблянським університетом. Під час онлайн-зустрічі делегація керівного складу міжнародного напряму КПІ обговорила з колегами зі Словенії можливості реалізації спільних проєктів за сприяння Євросоюзу.

«Ключовий меседж — ми просимо наших партнерів про допомогу й системну підтримку наших намірів в євроінтеграційних процесах стати реальним учасником європейського дослідницького простору. Це кошти на дослідницькі, технологічні й освітні проєкти, на академічні обміни з європейських джерел, які можуть допомогти зберегти наукові школи, що нині зазнають великих труднощів через брак бюджетного фінансування», — зазначив проректор з міжнародних зв’язків НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Сергій Сидоренко.

Люблянський університет має 202 проєкти, що їх фінансує ЄС. Для Київської політехніки буде дуже корисною допомога консультаціями, експертизою, долученням науковців КПІ до консорціумів, які пишуть проєктні пропозиції й беруть участь у конкурсах європейських програм.

Представники міжнародного відділу КПІ показали проєкти, які наші вчені готують подати на конкурси в європейські програми. У Люблянському університеті мають вивчити ці пропозиції, щоб визначитися зі спільними інтересами. Як пояснив Сергій Сидоренко, далі у планах — сформувати спільні консорціуми, що подаватимуть проєктні пропозиції до європейських програм. За результатами обговорення сторони висловили намір підписати рамкову угоду, яка дасть певний напрям на тривалу перспективу.

На зустрічі також були присутні представники відділу академічної мобільності та відділу координації міжнародної проектної діяльності.

Ця зустріч відбулася завдяки ініціативі, що сформувалася під час спілкування доцента КПІ Ганни Хомської з главою Республіки Словенія. Саме Президент Борут Пахор сприяв налагодженню прямих контактів НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» з Люблянським Університетом.

Дата події