Візит відбувся 11 вересня. Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнес Гроеневальд відвідав Київську політехніку вперше, адже його вірчі грамоти Президент України Володимир Зеленський прийняв зовсім недавно – наприкінці липня цього року. Нового очільника дипломатичного представництва ПАР в Україні супроводжував радник Посольства з питань економіки та туризму Олександр Охріменко.

З гостями зустрілися проректор КПІ з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з міжнародних зв’язків Євген Поліщук та інші. Учасники зустрічі обговорили питання налагодження та розвитку співпраці між університетом та закладами вищої освіти Південно-Африканської Республіки. Серед найперспективніших у цьому планів напрямів було названо підготовку фахівців та проведення спільних досліджень для ядерної енергетики, зокрема, й у сфері фізичної ядерної безпеки; співпрацю в космічних технологіях, насамперед в реалізації проектів університетських супутників; спільні роботи в галузі водоочищення та розвитку технологій 4-ї Промислової революції тощо. Під час спілкування Сергій Сидоренко запропонував організувати консультації щодо конкретних напрямів і проектів співпраці, участь у яких могли б взяти фахівці відповідного профілю.

Насамкінець для Андре Йоганнеса Гроеневальда та Олександра Охріменка було проведено екскурсію університетським кампусом.

На фото: Олександр Охріменко та Андре Йоганнес Гроеневальд під час зустрічі

Дата події