30 серпня в КПІ імені Ігоря Сікорського відбулося традиційне свято «День першокурсника». У церемонії посвяти в студенти взяли участь майже 5000 юнаків і дівчат.

Набір 2017 року, вже сто дев’ятнадцятий за ліком в історії університету, – рекордний за чисельністю за останні десятиліття.

Привітати нових політехніків прийшли почесні гості – Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку, народний депутат України Олександр Данченко, народний депутат України Дмитро Андрієвський, перший космонавт незалежної України Герой України Леонід Каденюк, голова Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації Максим Шкуро та інші.

Цього року серед учасників свята були й представники партнерів КПІ імені Ігоря Сікорського - трьох університетів з Республіки Польща – Політехніки Познаньської, університету імені Адама Міцкевича міста Познань, Політехніки Опольської, а також мерії міста Познань, Польської освітянської фундації «Perspektywy», та, за традицією, Секції вихованців КПІ в Польщі.

«Дорогі першокурсники! Я переконаний, що ви зробили правильний крок, обравши для здобуття вищої освіти Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського… Але КПІ – це більше, ніж технічний університет. Це великий науково-освітній центр, який формує всебічно розвинених гармонійних людей, – такими словами розпочав свято ректор КПІ імені Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. – Отож, дорогі першокурсники, ми бажаємо вам повною мірою скористатися можливостями нашого університету, не згаяти часу, стати професіоналами високого рівня, справжніми патріотами України, людьми з великої літери! Щасти вам на цьому шляху!».

«Зі святом, КПІ! Зі святом, майбутня технічна еліта України! – звернувся до першокурсників Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. – Саме технічна еліта підніме нашу економіку. І саме тут народжуються нові ідеї, що впроваджуються вже сьогодні. А ще для мене дуже важливо, що в КПІ народжуються не тільки нові ідеї, але й дух свободи… Сьогодні ви отримали можливість долучитися до величезної когорти випускників КПІ, які змінювали України, змінювали світ... Мені дуже приємно, що тут присутні молоді люди, які за кілька років братимуть важелі економіки, науки, техніки в свої руки. І саме від вас буде залежати майбутнє України!.. Зі святом вас!». А закінчив він свій виступ словами з гімну багатьох поколінь студентів «Гаудеамус»: «Vivat Academia! Vivat professores!».

«Я радий, що можу звернутися безпосередньо до прекрасної української молоді, – сказав, вітаючи від імені польських друзів учасників урочистостей, Президент міста Познань Яцек Яськовяк. – Бажаю Вам, щоб навчання стало для Вас захопливим та незабутнім часом, а також прямим шляхом до омріяної професії!».

Ну і, звісно, поздоровили нових членів великої сім’ї київських політехніків студенти старших курсів – переможці та дипломанти міжнародних і всеукраїнських олімпіад і наукових конкурсів; провідні спортсмени університету – чемпіони і призери турнірів різного рівня; учасники колективів художньої творчості Центру культури і мистецтв КПІ; володарі звань «Королева КПІ» та «Містер КПІ»; члени інженерно-спортивної команди «Формула Студент КПІ»; члени конструкторського бюро легкої авіації та бортового обладнання. А ще, найменші члени «родини» – першокласники Політехнічного ліцею університету. Під оплески присутніх всі вони урочисто прокрокували площею Знань.

Новоспечених київських першокурсників привітали також їхні польські однолітки – перед учасниками зібрання виступив фольклорний студентський ансамбль Познаньської політехніки «Полігроджане».

Святковий марш-парад студентів увінчався запаленням над Площею знань символічного факелу знань.

Завершилися урочистості на площі Знань традиційним запуском у київське небо великих літер, зв’язаних з жовтих і синіх повітряних кульок. Вони утворювали назву університету – «КПІ».

Утім на цьому свято не закінчилося, а перейшло до інститутів і факультетів. Там першокурсники отримали студентські квитки та поспілкувалися з випускниками попередніх років і своїми викладачами. На теплоенергетичному факультеті почесним учасником такого спілкування став Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, який не з чуток знає про найактуальніші проблеми, що їх потрібно буде вирішувати майбутнім енергетикам.

Тож вчорашні абітурієнти вийшли на старт цікавого шляху опанування дуже потрібними Україні професіями.

День першокурсника

[30.08.2017 | 14:00] Cвято «День першокурсника»

30 серпня 2017 року на площі Знань відбудеться святкування Дня Першокурсника - традиційного для Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» заходу. У програмі свята посвячення у студенти 119 набору КПІшників, знайомство із керівництвом, гостями і кращими студентами університету, виступи художніх колективів Центру культури і мистецтв.

ПРОГРАМА Проведення свята "День першокурсника" 30 серпня 2017 року

ЧАС ЗАХІД
14.00- 14.30 ЗБІР ПЕРШОКУРСНИКІВ БІЛЯ КОРПУСІВ ФАКУЛЬТЕТІВ ТА ІНСТИТУТІВ
14.30- 14.50 РОЗМІЩЕННЯ ФАКУЛЬТЕТСЬКИХ ТА ІНСТИТУТСЬКИХ КОЛОН НА ПЛОЩІ "ЗНАНЬ"
15.00- 17.00 СВЯТО "ДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА"
17.00-18.00 ЗБОРИ ПЕРШОКУРСНИКІВ НА ФАКУЛЬТЕТАХ, ІНСТИТУТАХ ТА КАФЕДРАХ. ВРУЧЕННЯ СТУДЕНТСЬКИХ КВИТКІВ.
Дата події