Щороку  у вересні до секції тенісу кафедри фізичного виховання ФБМІ приходять першокурсники, які серед різноманіття спортивних відділень обирають саме цей вид спорту. В Україні не багато університетів, де є умови для проведення тенісних занять. КПІ ім. Ігоря Сікорського може похвалитися чотирма прекрасними ґрунтовими кортами і тренувальною стінкою – це заохочує багатьох першокурсників обирати саме теніс.

Приходячи до відділення тенісу, далеко не всі студенти мають початкові навички гри, але наполегливість викладачів та ентузіазм студентів дають результат уже за кілька місяців: студенти-тенісисти регулярно беруть участь у тенісному турнірі в рамках Спартакіади КПІ ім. Ігоря Сікорського, і  їх очки є вагомим внеском до загальних результатів факультетів у змаганнях.

У Спартакіаді 2016/2017 року перше місце посіла команда ФІОТ, вагомі 30 очок їй додали спортсмени, які перемогли в тенісному турнірі. Фізико-технічний інститут – на третій сходинці за результатами Спартакіади, команда тенісистів ФТІ також зайняла 3-тє турнірне місце, а друге "тенісне" місце команди ІПСА  допомогло інституту зайняти в Спартакіаді 4-те місце (див. "Київський політехнік", №21, 2017).

Боротьба факультетських команд у тенісному турнірі Спартакіади 2016/2017 була напруженою, інколи драматичною, але це не впливало на дружню атмосферу турніру та доброзичливу підтримку глядачів. Зірками турніру стали Аня Кришталь (ФТІ), Денис Лукашевич (ФІОТ), Тетяна Фукс (ВПІ), Саша Кібко (ФІОТ), Антон Куманикін (ФЕЛ), Антон Боговис (ФІОТ), Олена Третяк (ПБФ), Олександр Коваленко (ФММ) та Володимир Венгер (ІПСА), які запам'яталися своєю самовідданістю, волею до перемоги та спортивним благородством.

Викладачі кафедри фізичного виховання ФБМІ, відділення тенісу, головною метою вважають зміцнення здоров'я студентів та покращення їх фізичної підготовленості. Загальнокафедральна тема "Корекція стану фізичної підготовленості та здоров'я студентської молоді засобами фізичного виховання, 2016–2020" (науковий керівник – завідувач кафедри фізичного виховання Г. Л.Бойко) визначає як навчальну програму, так і напрям наукових інтересів викладачів. Постійний моніторинг стану здоров'я студентів, який уже не перший рік проводиться за допомогою спеціально розробленого "Щоденника самоконтролю студента", дає багатий матеріал для аналізу, який представлений викладачами кафедри в кількох публікаціях. Практичні висновки, які є результатом дослідження динаміки фізичної підготовленості студентів-тенісистів, викладачі використовують для коригування навчальних планів та впровадження нових методик викладання.

У планах – введення в навчальну програму елементів кардіо-тенісу та TRX, але основним своїм завданням викладачі вважають виховання у студентів розуміння важливості фізичної активності та свідомого ставлення до свого здоров'я у довгостроковій перспективі. А теніс – це чудовий засіб підтримувати гарну фізичну форму не тільки в студентському віці. Тож викладачі докладають зусиль, щоб ця чудова гра продовжувала приносити задоволення їх вихованцям і після закінчення університету.

Інф. кафедри фізвиховання ФБМІ, відділення тенісу