Майбутні захисники кіберпростору присягнули на вірність Українському народові! 123 курсанти, серед яких 26 дівчат стали на захист інформаційного простору України!

Курсанти другого курсу Інституту урочисто склали Військову присягу, яка покладає на них відповідальності за виконання військового обов'язку та вступили до лав Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Символічно, що сьогодні ж свій 126-й День народження святкує КПІ ім. Ігоря Сікорського, тому цей день стане памʼятним для курсантів.

Захід розпочався з вшанування пам’яті загиблих за незалежність і територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

«Складання Військової присяги — це не просто формальність. Це рішення, що вимагає мужності, відданості, а головне — особистої відповідальності. Дякую вам за ваше рішення служити Українському народові. Бажаю вам успіху, міцного здоров'я, непохитної віри у свої сили. І завжди пам'ятайте: ви служите заради мирного майбутнього нашої Батьківщини», – зазначив під час заходу Голова Держспецзв’язку майор Юрій МИРОНЕНКО.

«Ви обрали не просто професію, а шлях служіння своїй державі в часи, коли Україна переживає важкі випробування. Сьогодні, як ніколи раніше, ми усвідомлюємо важливість кожного, хто стоїть на сторожі нашої безпеки і кожного, хто захищає кіберпростір нашої країни від агресії. Ваш вибір свідчить про вашу готовність пройти цей складний, але надзвичайно цікавий шлях. Пам'ятайте, що ви не самі. Ви – частина нашої великої КПІ-шної родини», – підкреслив ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій МЕЛЬНИЧЕНКО.

Привітали курсантів 2-го курсу почесні гості й друзі Інституту.

«Шановні курсанти. Вітаю з важливою подією у вашому житті – складанням присяги. Ваше рішення стати на захист країни у ці складні часи свідчить про вашу непохитну віру в перемогу, відданість справі і патріотизм. Від вашої рішучості та відданості залежить безпека нашої країни і кожного українця», - сказала народна депутатка України Анна ПУРТОВА.

Інна ЛЯХОВЧЕНКО звернулася до курсантів від імені всіх батьків: «Сьогодні радісний і водночас тривожний день. Шлях, який ви обрали, нелегкий. Це шлях патріотів, сміливих людей, за якими майбутнє нашої країни. Нехай ваша служба буде сповнена успіхами й перемогами. А ми, батьки, завжди будемо поруч».

Важливість події усвідомлюють і самі курсанти.

«Сьогодні ми склали присягу і цей момент назавжди залишиться у нашій пам’яті», - сказала Дарʼя ДОМАНСЬКА. «Присяга – це не просто слова. Це обіцянка собі, своїм товаришам, народові України обороняти і ніколи не зрадити. Попереду на нас чекають виклики, але разом ми подолаємо все».

Благословив майбутніх воїнів представник духовенства – митрофорний протоієрей, настоятель храму Святого Іоанна Хрестителя Православної Церкви України Павло СТАРОДУБ.

Особливий подарунок для курсантів підготував Центр культури та мистецтв КПІ. Народна академічна хорова капела під керівництвом заслуженої артистки України Наталії КРЕЧКО разом з курсантами Інституту виконали композицію «Молитва за Україну», а авторка та виконавиця Катерина ВОВЧУК подарувала свою пісню «Точка відліку».

Вітаємо майбутніх офіцерів зі складанням Військової присяги та бажаємо міцного здоров’я, успіхів у навчанні, миру та злагоди на рідній землі!

Слава Україні!🇺🇦💪✌️

Дата події