Спортсмени й глядачі, аматори, професіонали й уболівальники — усі поціновувачі футболу зібралися на території Центру фізичного виховання та спорту «Політехнік», щоб визначити найкращу футбольну команду Солом’янського району міста Києва.

У Київській політехніці відбувся благодійний турнір з футболу «Кубок Солом’янки» на підтримку воїнів, які нині боронять нашу країну на фронті. Організатор турніру – Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація.

«Ці змагання хоч і мають суперницьке підґрунтя, проте насправді вони об’єднують і гуртують усіх нас через спільну благородну мету: підтримку тих, у кого зараз є своє поле — поле битви, на якому вони виборюють головне для нас — перемогу!» — голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Чечотка.

Футбольне поле спорткомплексу КПІ ім. Ігоря Сікорського зібрало 8 команд — представників закладів вищої освіти, районної державної адміністрації, суду, управління поліції, ДСНС Солом’янського району міста Києва.

«Спорт — це сила, а сильних перемогти неможливо. Саме ця сила нам дуже потрібна зараз. Ми — одна велика родина, одна міцна сім’я, а міцна сім’я означає — міцна держава», — Володимир Чернєй, генерал поліції першого рангу, ректор Національної академії внутрішніх справ.

Київська політехніка нині має чимало досягнень у спорті, а особливо — у футболі. Наші команди добре відомі як гідні конкуренти на змаганнях і неодноразово виборювали чемпіонські титули. На турнірі університетську команду представили кращі з найкращих — ветерани КПІ з футболу, гравці, які вже багато років поспіль є переможцями змагань від Федерації футболу України, аспіранти університету. Уболівали за команду київських політехніків представники адміністрації Київської політехніки на чолі з ректором Анатолієм Мельниченком.

«Спорт, і зокрема футбол, — це гра, що об’єднує мільйони. Я переконаний, що ця гра не перший і далеко не останній раз об’єднуватиме спортивні колективи Солом'янського району. Зичу нашим гравцям перемоги», — Анатолій Мельниченко, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Матчі пройшли в запеклій безкомпромісній боротьбі. Команди розподілили на дві підгрупи. Переможці груп зустрічалися в стикових поєдинках. Битва за м'яч тривала понад три години. За результатами матчів переможцем турніру стала команда Академії внутрішніх справ України. Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського замкнула четвірку найсильніших. Усі зібрані під час матчу кошти передадуть на потреби 130-го батальйону 241-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ в місті Києві

Дата події