Доцентка кафедри зварювального виробництва, кандидатка технічних наук НН ІМЗ КПІ Євгенія Чвертко стала першою жінкою в Україні та у Східній Європі, яка нагороджена відзнакою Міжнародного інституту зварювання — організації, що формує світові тренди в галузі науки та технологій зварювання.

Євгенія Петрівна власним досвідом засвідчує, що професія зварювальника не має гендерних обмежень. Жінки також вміють вправно працювати з металом й до того ж — змінювати стандарти у галузі. У межах своєї діяльності в Раді директорів Міжнародного інституту зварювання пані Євгенія реалізувала ряд надважливих для України проєктів. Зокрема — скасування членства росії у Міжнародному інституті зварювання. Чвертко є новообраним членом ради International Authorization Board, де навчає, атестує й сертифікує фахівців-зварювальників.

відзнака Міжнародного інституту зварювання

Нині Євгенія Чвертко впроваджує світові стандарти з підготовки фахівців у галузі зварювання в НН ІМЗ, готуючи міжнародних інженерів зі зварювання. Ці кваліфіковані працівників здатні керувати проєктами будь-якої складності. Також вона викладає на кафедрі зварювального виробництва, де студенти можуть отримати диплом євроінженера без відриву від навчання.

☑️ КПІшні випускники — одні з найконкурентніших на ринку праці сьогодні. Більшість наших фахівців, навіть не маючи досвіду роботи, без проблем долучаються до міжнародних проєктів.

Дата події