Ректори й проректори провідних українських ЗВО, народні депутати й члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій зібралися у КПІ на засіданні Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», щоб підбити підсумки вступної кампанії 2024 року, обговорити освітню політику держави, а також те, як мотивувати сучасну молодь залишатися навчатись в Україні.

🌊На засіданні були присутні народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина та Іван Кириленко, голова Національного агентства забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, заступник голови Національного агентства кваліфікацій Ганна Резнік, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

Засідання відкрив голова Спілки Петро Куліков та надав слово представнику 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України, який звернувся до присутніх з пропозицією про співпрацю у справі військово-патріотичного виховання молоді. Голова Спілки Петро Куліков доручив підготувати Меморандум про співпрацю і запропонував координувати роботу Олександру Яцуню.

З питання порядку денного «Про підсумки вступної кампанії до закладів вищої освіти України у 2024 році» виступив представник Міністерства освіти і науки України Олег Шаров та ознайомив присутніх з етапами проведення та результатами вступної кампанії, особливостями проведення НМТ у цьому році. Також присутні заслухали членів Комітету Верховної Ради України Юлію Гришину та Івана Кириленка. В обговоренні питання взяли участь перший заступник голови Спілки Станіслав Ніколаєнко та ректори Віктор Грешта, Петро Таланчук, Олександр Азюковський. В результаті обговорення було прийняте рішення щодо внесення змін до Правил прийому на наступний рік з метою їх суттєвого вдосконалення задля підтримки української молоді, недопущення її відтоку за кордон.

🔖 Учасники засідання привітали ректора Київської політехніки Анатолія Мельниченка із членством у Спілці.

Дата події