Семінар "Економічна співпраця Польщі з Україною", організований Секцією вихованців КПІ в Польщі і присвячений її сторіччю, відбувся у Вроцлаві 27-29 травня 2022 р.

Організований спільно з Товариством співпраці Польща-Схід семінар проходив у клубі Товариства. Першою його частиною став XV з'їзд вихованців КПІ. Головував на ньому Павло Вехецький. Учасникам було представлено звіт голови Секції Януша Фукси за чотири роки роботи. Також вони заслухали інформацію скарбника Генріка Букальського. Представник Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" професор Віктор Корж вручив кільком активістам Секції дипломи від ректора КПІ Михайла Згуровського. Крім того, на з'їзді було обрано нове правління Секції. Його головою знову став Януш Фукса, першим заступником – Павло Вехецький, заступниками – Сільвестер Левицький та Іоанна Лясовська, скарбником – Генрік Букальський, членами правління – Барбара Боровська-Сатлава, Дорота Яворська, Веслав Казана, Тадеуш Мікса та Еугеніуш Турик. Присутні погодилися на те, щоб посаду секретаря Секції у справах Інтернету обійняв Анджей Мніх, без включення його до складу правління.

У другій частині зустрічі відбулися дебати, участь у яких взяли співорганізатори – голова Нижньосілезького правління ОСПВ Анджей Мордель і віцеголова цього правління Юзеф Сова. Від імені президента Вроцлава на семінарі виступив Яцек Оссовський – уповноважений президента у справах вищих шкіл.

Доповідь про стан економіки України виголосив Януш Фукса, а про польсько-українське співробітництво – Павло Вехецький. Інформацію про нинішню військову ситуацію в Україні представив професор Анджей Малкевич. Як свідок драматичних подій, які розгорнулися в Україні, і про те, що відбувається в Києві, розповіла Дорота Яворська, що приїхала з української столиці.
Учасники з'їзду та семінару отримали ювілейні медалі, альбом, виданий до століття Секції, брошури про її діяльність упродовж останніх чотирьох років, а також пам'ятні листівки. А ще – мали змогу побачити на екрані сотні спільних світлин. Організаторами семінару виступили Януш Фукса з дочкою Івоною Фукса-Крупяж та Іоанна Лясковська.

Після зборів їхні учасники оглянули Рацлавицьку панораму та Музей ілюзій, а також здійснили екскурсію Тумським островом.

Януш Фукса, голова правління Секції вихованців КПІ в Польщі

Дата події