24.02.2022 о 4:30 Російська Федерація оголосила військову операцію проти України. Наша країна знаходиться під потужним бомбардуванням і вторгненням військ Російської Федерації. Усі ці дні російські війська посилено бомбардували прикордонні райони України, завдаючи ударів по стратегічним військовим об’єктам та цивільним і житловим об’єктам у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові та інших населених пунктах, одночасно атакуючи українські збройні сили на лінії зіткнення на Донбасі, - кількість загиблих серед мирного населення вже налічує сотні життів. Населення сільських районів піддається терору, йдуть грабежі, мародерство і знущання.  Зараз у Києві, Харкові, Дніпрі, Краматорську, Маріуполі, Василькові та інших містах продовжують лунати численні вибухи. Навіть західну частину України бомбардують крилатими ракетами (Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне…). Це вторгнення триває зараз, російські окупанти бомбардують великі українські міста, зокрема Київ!  Йде підривна робота сотень  диверсійних груп.

Майже 10000 українських студентів, викладачів та близько 500 іноземних студентів ховаються в підвальних приміщеннях гуртожитків і навчальних корпусів. В Україні вже не залишилося безпечних місць.

Ми всі не можемо повірити, що повномасштабна війна можлива в географічному центрі Європи – Україні, країні з 40 міліонним населенням, 5 атомними електростанціями та сховищами ядерних відходів. Чорнобильська АЕС в руках російських окупантів.

У цих умовах ми проводили і проводимо максимально доступні заходи для безпеки наших студентів і співробітників.

Перебуваючи під величезним тиском і загрозами, ми сьогодні особливо цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів у Великобританії, Польщі, Іспанії, Португалії, Туреччині, Франції, Німеччині, Естонії, Латвії, Литві, Румунії, Чехії, Словаччині, Угорщині та багатьох інших країн світу.

Ми були б дуже вдячні за негайну та чітку реакцію міжнародного співтовариства на цю жахливу та нелюдську агресію, яку зараз зазнає Україна.

Ми потребуємо підтримки і практичної допомоги, від міжнародного співтовариства, від громадянського суспільства країн, вчених, від всіх демократичних сил.

Україна та її нація жертвують собою, щоб захистити свободу, демократію, всю Європу і весь світ!

З повагою  - Вчена рада КПІ ім. Ігоря Сікорського
                                              Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ  

Дата події