КПІ ім. Ігоря Сікорського посів перше місце в національному сегменті неакадемічного рейтингу uniRank 2021 University Ranking (https://www.4icu.org), раніше відомого як "4 International Colleges& Universities" (4ICU).

Цей рейтинг вимірює якість представлення і досліджує популярність вишів у Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників, зібраних з авторитетних джерел: Moz Domain Authority (вказує на кількість і якість зовнішніх посилань на сайт за даними пошукової системи Google), Majestic Referring Domains (вказує на кількість і якість зовнішніх посилань на сайт за даними пошукової системи Majestic), Majestic Trust Flow (потік довіри – визначає вагу посилань, які розміщені на сайті), SimilarWeb Global Rank та Alexa Global Rank (даний показник враховує число відвідувачів і кількість переглянутих ними сторінок в системі Alexa).

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" очолив у цьому рейтингу список зі 186 українських ЗВО.

Друге місце в рейтингу зайняв  Київський національний університет імені Тараса Шевченка, третє – Національний університет "Києво-Могилянська академія".

Перша десятка лідерів українського сегменту рейтингу uniRank 2021 University Ranking:

1 – Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського";

2 – Київський національний університет імені Тараса Шевченка;

3 – Національний університет "Києво-Могилянська академія";

4 – Львівський національний університет імені Івана Франка;

5 – Київський університет імені Бориса Грінченка;

6 – Національний університет "Львівська політехніка";

7 – Західноукраїнський національний університет;

8 – Сумський державний університет;

9 – Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова;

10 – Національний університет біоресурсів і природокористування України.

За інф. https://www.4icu.org/ua/universities

До речі

На початку березня  глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds, яке є упорядником найпопулярнішого в світі рейтингу закладів вищої освіти, оприлюднило рейтинги кращих університетів світу 2021 р. за спеціальностями – QS World University Rankings by Subject 2021.

До цього рейтингу ввійшли 1452 виші з 85 країн. Оцінювалася їх академічна діяльність за 51 спеціальністю. Українські виші представлені в рейтингу чотирма університетами – двома класичними (Київський національний університет імені Тараса Шевченка й Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна) та двома технічними (Національний університет "Львівська політехніка" й Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"). КПІ в цьому рейтингу зайняв позицію 501-550 у категорії "Комп'ютерні науки та інформаційні системи".

Коментуючи результати українських університетів у рейтингу, директор аналітичного центру QS Бен Саутер зауважив: "Важливо відзначити їхню участь у рейтингах за спеціальностями, що відрізняються високим рівнем конкуренції…" І першими в переліку цих спеціальностей він назвав саме "Комп'ютерні науки та інформаційні системи".

За інф. https://www.topuniversities.com