Пропонуємо вашій увазі 25–26-й номер науково-популярної щотижневої газети «Світ».

У номері:

  • Перше засідання Науково-технічної ради НАН України
    Її було створено у березні цього року для активного залучення Академії до розв’язання актуальних науково-технічних проблем економіки й соціальної сфери країни.
  • Коли дочекаємося нового злету української авіації?
    Українське авіабудування — це тисячі історій успіху, складних ситуацій, геніальних рішень і подвижницької праці конструкторів й усіх причетних до розроблення та будівництва «залізних птахів». Серед творців літаків є й ім’я авіаконструктора Героя України Петра Балабуєва. У травні 2021 року Петру Васильовичу виповнилося б 90.
  • Smart-комплекс для підготовки кваліфікованих робітників
    «Smart-комплекс навчального предмета — це повноцінний компонент інформаційно-освітнього середовища навчального закладу, в якому педагогічний працівник і студент є рівноправними суб’єктами освітнього процесу». Методику вже експериментально перевірили в українських навчальних закладах різних типів.
  • День народження наносупутника, що до сьогодні перебуває у космічному просторі
    Наносупутник PolyITAN-1 зустрічає свій день народження у безмовному космічному просторі вже всьоме. У червні 2014 року ракета-носій «Дніпро» вивела на орбіту Землі дружну компанію 33 схожих апаратів, розроблених у десятках університетів із 17 країн світу. Та перевірку часом витримав лише він.
  • 31 проєкт – 31 нагорода: результати учнів МАН на виставці інновацій у Польщі.
    International Innovation Show E-NNOVATE — це виставка віртуальних інновацій, що збирає світових винахідників на єдиній платформі. Наші юні науковці вибороли 15 золотих, 12 срібних і 4 бронзових медалі.
Долучення Розмір
Газета "Світ" за 2021, 25-26 номер (1.96 МБ) 1.96 МБ
Дата події