19 серпня в залі засідань Вченої ради Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського відбулося вшанування випускників КПІ, засновників регбі в Україні Анатолія Макеєва та Євгена Ігнатова у зв'язку з відзначенням їхнього 80-річчя. Привітати регбістів-ювілярів прийшли ректор Михайло Згуровський, голова Вченої ради Михайло Ільченко, проректор з навчально-виховної роботи Наталія Семінська, проректор з наукової роботи Віталій Пасічник та заступник директора Механіко-машинобудівного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського Олександр Охріменко.

У своєму вітальному слові ректор нагадав учасникам урочистостей про внесок ювілярів у розбудову регбі не лише в університеті, але й в усій Україні, розповів про різноманітне студентське життя університету на початку 60-х років минулого століття, коли саме київські політехніки стали локомотивом розвитку цього видовищного, мужнього та інтелектуального виду спорту в нашій країні.

Випускника електроенергетичного факультету Анатолія Макеєва та випускника теплоенергетичного факультету Євгена Ігнатова було нагороджено грамотами Вченої ради університету, оригінальними настінними годинниками з фото КПІ та пам'ятними медалями Національного банку України, викарбуваними на честь 120-річчя заснування КПІ.

На цьому урочистому заході також вітали інших визначних регбістів-політехніків: Олександра Крившу – з 70-річчям, Віктора Майбороду, Сергія Долотова та В'ячеслава Мельника – з 65-річчям, Олега Шуплика – з 60-річчям,  Євгена Стрижиуса – з 55-річчям та Ярослава Полуніна – з 45-річчям.

Нагороди отримали всі ювіляри – вони були відзначені Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Подяками міністра молоді та спорту України, Подяками президента Федерації регбі України, Почесними знаками клубу-регбі "Політехнік", ексклюзивними медалями та іншими нагородами.

Восени наступного року відзначатиметься 60 років, як в Україні було створено першу регбійну команду. Засновниками її стали студенти Київського політехнічного інституту, тож і називалася вона "Політехнік-1962". Наш університет і вся українська регбійна спільнота вже сьогодні готуються до цієї знаменної дати.

Олександр СВЕРТОКА, випускник КПІ, майстер спорту СРСР з регбі

Дата події