Перше місце в українській частині нещодавно оприлюдненого рейтингу uniRank University™  - 2020 посів КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» стає лідером цього рейтингу вже не вперше.  Цього року він обійшов  170 українських вишів, вебресурси яких оцінювали експерти.

Неакадемічні рейтинги закладів вищої освіти усього світу, виходячи з популярності їхніх офіційних вебсайтів за вебометричними даними uniRank University™, з 2005 року представляє світові вебпортал UniRank (https://www.4icu.org/). Рейтинг визначає ступені популярності світових університетів і коледжів відповідно до популярності їхніх вебсайтів з точки зору  трафіка, довіри і якості посилань тощо. Рейтинг також проводить оцінку популярності закладів вищої освіти за континентами і країнами. Він базується на п'яти неупереджених і незалежних одна від одної вебометриках (Moz Domain Authority, Alexa Global Rank, SimilarWeb Global Rank, Majestic Referring Domains і Majestic Trust Flow) з чотирьох різних джерел.

Нижче – розподіл перших трьох місць у рейтингу українських університетів:

  1. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;
  2. Київський національний університет імені Тараса Шевченка;
  3. Львівський національний університет імені Івана Франка.