Щороку експерти оцінюють діяльність університетів. Складаючи рейтинги, до уваги беруть базову, загальноосвітню та фахову підготовку студентів, застосування інформаційних технологій, затребуваність випускників ЗВО на ринку праці.

Рейтинг «Топ-200 Україна 2020», який презентував Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellenceе, визначали за десятьма показниками, шість з яких є міжнародними, чотири – національними.

Експерти використовували лише відкриті дані, опубліковані на вебресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.

У десятку вишів-лідерів України за версією «Топ-200 Україна» увійшли КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Сумський державний університет, Харківські ЗВО – Каразінський університет, Харківська політехніка і Харківський національний університет радіоелектроніки, Львівська політехніка і Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Вінницький національний технічний університет.

Постійна увага міжнародних експертів до якості вищої освіти, безумовно, мотивує національні університети ставати щораз кращими та привабливішими для студентів, які прагнуть отримати високі знання світового рівня.

Дата події