Наприкінці лютого Картинна галерея ЦКМ КПІ ім.Ігоря Сікорського оголосила про другу частину щорічного мистецького конкурсу "Таланти КПІ", де представляють фотографії і роботи з комп'ютерної графіки. Основна тема фотоконкурсу – "Хочу це запам'ятати". Виставку планували відкрити на початку квітня у виставковій залі сьомого корпусу. Але у зв'язку з карантином проведення виставки стало неможливим.

Проте працівники галереї вирішили не скасовувати конкурс, а провести його в онлайн-режимі. Оголошення про це розмістили на сайті університету та в соцмережах. Поступово зібрали роботи (в електронному вигляді), і на початку травня на сторінці Картинної галереї у Фейсбуці з'явився альбом "Фотоконкурс "Таланти КПІ – 2020". Там було розміщено 240 робіт 36 авторів, серед яких студенти ВПІ, ФЕЛ, ФБТ, ФЛ, ПБФ, викладачі ФМФ, ХТФ, ФММ, ФЕА, працівники низки підрозділів університету. Інформацію про конкурс було розміщено на сайті та Telegram-каналі ДНВР.

Оцінювати роботи запропонували відвідувачам сторінки: переможців було вирішено визначати за кількістю лайків, що отримають роботи. Наприкінці травня підбили підсумки конкурсу.

У номінації "Фотографія" переможцями стали:

І місце: Ірина Кузеванова, асистент кафедри загальної та неорганічної хімії ХТФ; Дарина Парчевська, студентка 1-го курсу ФЛ, гр. ЛФ- 91;

ІІ місце: Наталія Кондратенко, студентка 5-го курсу ФБМІ, гр. БМ-91мп; Наталія Жданюк, асистент кафедри хімічної технології кераміки та скла (ХТКС) ХТФ; Олександра Гетьман, доцент кафедри нарисної геометрії, інженерної та комп'ютерної графіки (НГтаКГ) ФМФ;

ІІІ місце: Тетяна Надкернична, старший викладач кафедри НГтаКГ; Володимир Ігнатович, провідний редактор газети "Київський політехнік"; Олександр Сукаленко, інженер 1-ої категорії відділу технічних засобів навчання.

У номінації "Комп'ютерна графіка" переможцями стали:

І місце: Катерина Горбачова, студентка 4-го курсу ВПІ, гр. МВ-61;

ІІ місце: Ірина Селіна, старший викладач кафедри НГтаКГ;

ІІІ місце: Тетяна Надкернична, старший викладач кафедри НГтаКГ.

Усіх учасників буде відзначено подяками, а переможців – дипломами.

На прохання нашого кореспондента завідувачка Картинної галереї Вікторія Тьоткіна прокоментувала цей конкурс:

– Вважаю, ми вчинили правильно, провівши конкурс у режимі онлайн. Звичайно, такий конкурс суттєво відрізняється від того, що ми проводили багато років поспіль. По-перше, фотографії і графічні роботи на моніторах комп'ютерів і у виставковій залі сприймаються по-різному. По-друге, там роботи оцінювало професійне журі, а тут – усі охочі. Проте онлайн-конкурс може збирати більше учасників, адже роздрукувати роботи і оформити їх належним чином не у всіх вистачає зусиль. Можливо, у майбутньому ми будемо проводити один фотоконкурс онлайн, а другий – у виставковій залі. У будь-якому разі конкурс виявив прагнення до краси наших студентів, викладачів та працівників навіть у такий важкий для всіх нас час.

2020-kp21-7 2020-kp21-6 2020-kp21-5

[до 18.04.2020] Конкурс "Таланти КПІ" переходить в онлайн

Дорогі учасники нашого щорічного мистецького фотоконкурсу "Таланти КПІ", що цього року пройде в режимі ОНЛАЙН. Ми чекаємо на ваші роботи в електронному вигляді за електронною адресою e-mail:gallery_kpi@ukr.net ДО 18 КВІТНЯ включно

В листі обов'язково вкажіть Ваше прізвище та ім'я, контактні телефони, та інформацію про себе (якщо Ви студент КПІ - вкажіть Ваш курс, факультет і групу, якщо працівник КПІ - Вашу посаду та підрозділ)

Для участі у конкурсі вже надіслали свої фотографії та роботи з комп'ютерної графіки студенти ВПІ, ФБМІ та ФБТ, а також викладачі ФМФ. Дякуємо вам за активну участь

Підписуйтесь на нашу сторінку в Instagram: @gallery_kpi

Ще раз нагадуємо, що головна тема цьогорічної виставки « Хочу це запам’ятати…»

Також приймаються фотографії на вільні теми та цікаві роботи з КОМП’ЮТЕРНОЇ ГРАФІКИ

Відібрані роботи будуть розміщені на нашій сторінці у fb та Instagram. За всіма новинами щодо дат і термінів проведення конкурсу також слідкуйте на наших сторінках у мережах.

Переможців буде визначено шляхом відкритого голосування (тому з моменту розміщення робіт спонукатимемо шанувальників фотомистецтва активно ставити лайки роботам, які найбільше сподобались)

З будь-яких питань

НАШІ КОНТАКТИ:

067 793 53 82 (Viber, Telegramm)
067 250 97 65 (Viber, Telegramm, WhatsApp)
Instagram: gallery_kpi
E-mail: gallery_kpi@ukr.net

Дата події