У одного з найближчих наших польських університетів-партнерів – Познанського університету технологій (ПУТ) –  новий ректор.  На цю посаду на період 2020-2024 рр. обрано професора Теофіла Ясіновського, який донедавна обіймав посаду проректора Познанської політехніки з міжнародних справ. З цієї нагоди ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський надіслав новообраному ректору ПУТ вітального листа. Водночас лист зі словами вдячності за плідну співпрацю впродовж попередніх років і видатний особистий внесок у розвиток співробітництва між нашими вишами надіслано і на адресу колишнього ректора Познанської політехніки, Почесного доктора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" професора Томаша Лодиговського.

 

Ректору

Познанського університету технологій

проф. Теофілу Ясіновському

 

Шановний проф. Теофіл Ясіновський!

Дозвольте привітати Вас з обранням на посаду ректора Познанського університету технологій!

Сподіваємося, що добрі традиції співпраці, які сформувалися в період ректорської каденції проф. Томаша Лодиговського, будуть збережені і надалі сприятимуть подальшому розвитку наукових і культурних зв'язків між нашими університетами та нашими країнами.

Хотіли б висловити побажання нових значних успіхів у Вашій відповідальній роботі на посаді ректора Познанської політехніки!

Шановний пане ректоре, будемо завжди раді бачити Вас  у Києві, в стінах Київської політехніки.

З повагою 
Ректор
Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ

Ректору

Познанського університету технологій

у 2016–2020 роках,

Почесному доктору КПІ ім. Ігоря Сікорського

проф. Томашу Лодиговському

 

Дорогий  Томаше!

Від імені КПІ ім. Ігоря Сікорського дозвольте висловити вдячність за Вашу видатну діяльність на посаді ректора Познанського університету технологій у 2016–2020 роках і вагомий особистий внесок у розвиток багатопланового співробітництва  між нашими університетами  в ці роки.

За Вашої особистої підтримки було реалізовано багато важливих домовленостей Київської і Познанської політехнік:

1) In the CubeSat– PolyITAN-3-PUT project;

2) On cooperation among the Igor Sikorsky KPI, and the company Progresstech-Ukraine, Ukraine, and the Poznan University of Technology, and the company Tucana Engineering Warsaw, the Republic of Poland;

3) In inter-Institutional Learning Agreement on Double Master's Degree Programme;

4) In List Intencyjny Dotyczący Współpracy Pomiędzy Of The Credit Suisse (Polska) and Politechniką Poznańską і Narodowym Uniwersytetem Technicznym Ukrainy “Kijowski Instytut Politechniczny imię Igora Sikorskiego”;

5) In Erasmus+ Programme Key Action 1 – Mobility for Learners and Staff – Higher Education Student and Staff Mobility Inter-Institutional Agreement 2017–2020 between institutions from partner countries;

6) та інші.

Відбулися спільні семінари вчених, присвячені новітнім науковим напрямам, розвивається співпраця за космічною тематикою, перші п'ять магістрів Механіко-машинобудівного інституту КПІ отримали диплом обох наших університетів за спільною програмою "Подвійний диплом in Mechanical Engineering", творчі студентські колективи наших університетів виступали в залах Познанської і Київської політехнік.

Спільно з Вами ми працювали над розвитком співробітництва не тільки наших університетів, але і Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України.

Ми спільно працювали в організації Форуму ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Республіки Польща у квітні 2017 року та у вересні 2019 року, рекомендації яких стали важливими орієнтирами для розвитку систем вищої технічної освіти України і Польщі.

Ми сподіваємося, що наша спільна діяльність продовжуватиметься й надалі, що вона сприятиме подальшому розвитку наукових і культурних зв'язків між нашими університетами та нашими країнами.

 Хотіли б висловити також наші теплі побажання всього найкращого Вам і Вашій родині!

Дорогий Томаше! Ми будемо завжди раді бачити Вас  у Києві, в нашому університеті.

З повагою
Ректор
Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ

Дата події