Науково-практичну конференцію з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією організували для представників влади, правоохоронних інституцій та наукових установ. Захід триватиме 9–10 грудня. Від КПІ участь у заході бере Яна Цимбаленко – доцент кафедри теорії та практики управління факультету соціології і права, уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Мета конференції – обговорення Антикорупційної стратегії України на 2020–2024 роки, проєктів змін і доповнень до законодавства. Учасники розглянуть рекомендації спеціалістів з практичного здійснення превентивних антикорупційних заходів.

Понад триста фахівців, серед яких представники європейських країн, зокрема Голова Консультативної місії ЄС в Україні Антті Юхані Хартікайнен, поділяться своїм досвідом боротьби з корупцією та проконсультують щодо питань підготовки кадрів відповідної спеціалізації з урахуванням положень міжнародно-правових документів.

Організатори конференції, серед яких Міністерство внутрішніх справ України, Національна академія внутрішніх справ, Консультативна місія Європейського Союзу в Україні, Національна академія правових наук України, ГС «Центр запобігання та протидії корупції», акцентували увагу на міжнародному вимірі реалізації державної антикорупційної політики.

Міжнародний день боротьби з корупцією, встановлений резолюцією A/58/4 Генеральної Асамблеї ООН 31 жовтня 2003 року. 14 грудня 2014 року в мексиканському місті Меріда підписали Конвенцію ООН проти корупції, яка зобов’язує країни, що приєднались до неї, боротися з корупцією тільки на підставі закону. Під дію переслідування відповідно до закону підпадають: хабарі, присвоєння бюджетних ресурсів і відмивання корупційних доходів.

Дата події