Обговорення співпраці в галузі інформаційної безпеки і кібербезпеки та її стратегії – такою була мета візиту до КПІ ім. Ігоря Сікорського делегації Центрального апарату Служби безпеки України, який відбувся 20 жовтня.

До складу делегації входили заступник голови СБУ Володимир Горбенко, начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в у сфері інформаційної безпеки СБУ (ДКІБ СБУ) Олексій Корнійчук, начальник Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки ДКІБ СБУ Олександр Сепальов, заступник голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Олександр Потій.

Гості оглянули експозиції Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського та ознайомилися з обладнанням і можливостями Інформаційно-аналітичного ситуаційного центру. Затим у залі засідань Адміністративної ради відбулося обговорення питань подальшої співпраці. Участь у ньому взяли ректор академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з адміністративної роботи Вадим Кондратюк, проректор з навчальної роботи Анатолій Мельниченко, голова Вченої ради академік НАН України Михайло Ільченко, директор Фізико-технічного інституту Олексій Новіков, завідувач кафедри теоретичних основ радіотехніки РТФ Федір Дубровка, директор Світового центру даних Костянтин Єфремов, начальник Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Олександр Пучков, начальник Науково-дослідної частини Юрій Сидоренко та інші.

Відкриваючи засідання, Михайло Згуровський зауважив, що попередньо запропонований представниками СБУ для обговорення перелік напрямів, за яким Служба хотіла б співпрацювати з університетом, є доволі широким, тож протягом однієї зустрічі охопити всі питання з нього просто неможливо. І для початку запропонував розглянути  кілька напрямів, які вже сьогодні можуть бути цікавими для спільної роботи. Після цього представники КПІ зробили для гостей презентації за такими темами: "Наукові розробки та підготовка кадрів у галузі кібербезпеки" (О.М.Новіков), "Багатопроменеві антенні системи радіоелектронної розвідки" (Ф.Ф.Дубровка), "Дистанційне зондування Землі" (М.Ю.Ільченко), "Світовий центр даних" (К. В. Єфремов), "Підготовка кадрів у системі ДСІЗІ" (О.О.Пучков), "Досвід перепідготовки кадрів для оборонно-промислового комплексу України" (А. А. Мельниченко).

Члени делегації СБУ у виступах деталізували сфери, співпраця  в яких  їх цікавить особливо, і висловили низку побажань.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Михайло Згуровський підкреслив, що КПІ відкритий до співпраці з СБУ, і що для її реального втілення потрібно організовувати зустрічі професіоналів за окремими напрямами. І, звісно, при підготовці кадрів враховувати найсучасніші виклики в сфері інформаційної безпеки та кібербезпеки.

Дата події