День донора став традиційним для КПІ – цього року захід провели вже 12-й раз. Цього дня студенти добровільно здають кров тим, хто цього потребує. Організує акцію студентська соціальна служба КПІ разом із Київським міським центром крові.

«Наша мета – виховувати культуру донорства в Україні, просувати та підтримувати державну програму сприяння розвитку донорства крові, таким чином послаблюючи залежність від сімейного і платного донорства, стимулювати добровільне безоплатне донорство крові з допомогою різних заходів», – коментує проректорка з навчально-виховної роботи КПІ Наталія Семінська.

КПІ та КМЦК підписали меморандум про співпрацю – це означає, що у КПІ надалі проводитимуться заходи з теми.

2020-03-05 1

«Суть цього меморандуму в тому, що ми хочемо співпрацювати з КПІ – будуть якісь заходи, лекції, пов’язані з донорством, дні донора – як от сьогодні. Сподіваємося, й надалі буде така плідна співпраця», – наголосила заступник директора з організаційно-методичних питань КМЦК Оксана Маринюк.

2020-03-05 1

У середньому на акції КПІ приходить 50–70 донорів, кожен здає до 450 мл крові. Донорська кров потрібна пацієнтам під час операцій, постраждалим у катастрофах, вагітним і онкохворим. Тож студенти роблять добру справу й заразом можуть перевіритися на ВІЛ, гепатит В і С та сифіліс.
Завдяки таким активностям донорство крові має стати звичною практикою у молоді.

2020-03-05 1

Дата події