Питання започаткування співпраці в наукових дослідженнях, можливу тематику спільних проєктів у царинах інженерії, інформаційних та аерокосмічної технологій, а також впровадження програм подвійного диплома обговорили з представниками Університету Інха (Республіка Корея) та Корейського освітнього центру в Україні відповідальні співробітники департаменту міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського.

У зустрічі, що відбулася 20 лютого, взяли участь:  з корейської сторони декан з міжнародних відносин та заступник декана групи глобальної освіти Університету Інха професор, д-р Юнг Хо Кім, директор глобального навчального центру Інха в Ташкенті (Узбекистан) Гайратжон Мамадієв, директор Корейського освітнього центру в Україні Ю Сан-Беом та інші; з української – начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності університету Андрій Шишолін, спеціаліст департаменту міжнародного співробітництва Валерія Русскова, представники ІАТ, ФІОТ та інші.

За словами Андрія Шишоліна, Університет Інха та Корейський освітній центр в Україні готові до впровадження програм кредитної мобільності з КПІ. Крім того, учасники перемовин обговорили й питання щодо спеціальностей, за якими можуть бути впроваджені програми подвійного диплома, а також  можливості призначення стипендій кращим студентам. Після обопільних погоджень наміри сторін мають бути закріплені меморандумом та відповідними угодами.

Гості також  ознайомилися з Алеєю видатних учених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ, відвідали Державний політехнічний музей України при КПІ ім. Ігоря Сікорського та його Відділ історії авіації і космонавтики. 

Довідково. Університет Інха створено в 1954 році. Нині в ньому навчаються приблизно 20 тисяч студентів, з них іноземних – 2 тисячі. Він займає 8-му позицію в рейтингу університетів Республіки Корея, входить до ТОП-5 університетів країни в сфері інженерії, ТОП-91 університетів Азії та є кращим університетом країни з логістики. Головне завдання цього ЗВО – підготовка фахівців у галузі інформаційних технологій.  Своїми дослідницькими проєктами Університет Інха відомий в усьому світі.

Дата події