20 січня 2020 року відбулося чергове засідання Вченої ради університету. 

На початку засідання голова Вченої ради академік НАН України Михайло Ільченко привітав ювіляра – в.о. завідувача кафедри прикладної фізики д.т.н., професора Сергія Воронова та вручив йому Почесну відзнаку Вченої ради університету за багаторічну плідну працю, вагомий внесок у розвиток університету, зміцнення його державного та міжнародного авторитету, підготовку висококваліфікованих фахівців.

Після цього відбулося вручення атестатів професора д.пед.н., професору кафедри теорії, практики та перекладу англійської мови Світлані Федоренко та к.х.н., професору кафедри екології та технології рослинних полімерів Валерію Барбашу. Також відбулося вручення Грамоти Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту серед студентської молоді, активну громадянську діяльність, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 20-річчя створення Громадської організації "Футбольна асоціація студентів міста Києва" доценту кафедри спортивного вдосконалення Андрію Гриню.

Окрім того, відбулося вручення відзнак МОН України. Почесну грамоту МОН України отримав професор кафедри акустики та акустоелектроніки Сергій Найда. Подяки МОН України були вручені завідувачу відділу науково-дослідної, експозиційної та виставкової роботи Григорію Лупаренку, головному бібліографу відділу інформаційної підтримки освіти та досліджень Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І.Денисенка Катерині Мошинській, завідувачу відділу науково-освітньої роботи Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського Любові Перелигіній та проректору з навчально-виховної роботи Наталії Семінській. Почесну відзнаку Вченої ради університету отримав завідувач кафедри електронних приладів та пристроїв ФЕЛ Леонід Дмитрович Писаренко.

Після привітань та вручень було заслухано питання про підсумки міжнародної діяльності університету у 2019 році та завдання на 2020 рік. Доповідав проректор Сергій Сидоренко. Він зазначив, що міжнародна діяльність є важливим фактором розвитку сучасного університету, надав інформацію про організацію управління міжнародною сферою університету, результати проведеної у 2019 році роботи та взаємодії з департаментами і підрозділами в розвитку міжнародних відносин за усіма напрямами, позитивні оцінки міжнародної діяльності – перемоги в конкурсах і змаганнях, а також наголосив на актуальних проблемах і завданнях.

Далі було розглянуто звіт проректора з адміністративної роботи Вадима Кондратюка. Він представив основні результати діяльності департаментів господарської роботи, майнових та соціальних питань і безпеки у 2019 році та окреслив основні завдання на 2020 рік. Проректор також надав інформацію щодо загального обсягу коштів, використаних у 2019 році для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах університету, щодо утримання матеріальної бази студмістечка КПІ ім. Ігоря Сікорського в 2019 році, витрат на комунальні послуги, оздоровчі підрозділи університету, а також інформацію стосовно діяльності Центру фізичного виховання та спорту.

Наступним було заслухано питання про реформування системи фінансування та управління закладами вищої освіти. Доповідав голова Вченої ради Михайло Ільченко. Він повідомив, що концептуальні засади реформування публічного фінансування та управління закладами вищої освіти були викладені на сайті МОН України 26 грудня 2019 року, і назвав основні показники, за якими розподілятимуться між університетами кошти державного бюджету.

Насамкінець були розглянуті конкурсні питання і поточні справи, зокрема питання про встановлення на території університету меморіальної дошки першому космонавту України Леоніду Каденюку, про зміни у структурі підрозділів, правила прийому до університету у 2020 році та про створення навчально-наукових лабораторій, а також питання затвердження освітніх програм та вдосконалення системи вибіркових дисциплін.

Дата події