З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України 23 серпня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника київським політехнікам, які віддали своє життя за волю і незалежність України. Участь у ній взяли співробітники університету, викладачі й курсанти Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації України (ІСЗЗІ).

З Днем Державного Прапора України учасників церемонії привітав ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. «Хочу висловити впевненість, що Україна відстоїть свою волю і незалежність завдяки новому поколінню патріотів, до якого повною мірою відносяться курсанти і офіцери Інституту спецзв’язку, – наголосив він. – Сьогодні разом з нами покладає квіти одна з них – курсант вашого інституту Олена Павлова, донька викладача КПІ полковника Ігоря Павлова, який віддав життя за Україну та ім’я якого викарбовано на цьому монументі. Усього ж у боях за нашу незалежність загинули чотирнадцять київських політехніків… Успіхів усім нам у здійсненні наших прагнень, добра і щастя кожному громадянинові України!».

До слова, як повідомив начальник ІСЗЗІ полковник Олександр Пучков, усі офіцери, які брали участь в урочистостях, є учасниками бойових дій на сході України.

Передували церемонії святкові заходи в ІСЗЗІ – урочисте підняття Державного Прапора України та покладання квітів до меморіальної дошки трагічно загиблому випускнику КПІ Герою України генерал-майору Максиму Шаповалу.

Дата події