21 березня 2019 року в першому корпусі КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася робоча зустріч керівництва Солом'янського управління поліції з представниками Громадської ради при Солом'янській районній державній адміністрації.

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці поліції з громадськістю, адже ефективний захист громадського порядку неможливий без участі громадян, зацікавлених у безпеці, а також оперативного обміну інформацією щодо кримінальних і адміністративних правопорушень.

Начальник управління Павло Василенко прозвітував про результати роботи підрозділу за 2018 рік та визначив основні напрями діяльності поліції протидії злочинності на поточний рік.

Особливу увагу було приділено роботі з молодим поколінням на території оперативного обслуговування відділу поліції № 1 студентських містечок КПІ ім. Ігоря Сікорського та НАУ, про що наголосив керівник Павло Юрійович Чеханюк.

"За допомогою студентської спільноти, працівники поліції неодноразово виявляли і документували факти збуту наркотичних речовин на території навчальних закладів та студентських містечок", – зазначив Павло Василенко.

Керівник департаменту безпеки КПІ ім. Ігоря Сікорського Вадим Кондратюк наголосив, що вже стало доброю традицією проводити такі зустрічі, адже в період впровадження в Україні реформ, зокрема і в правоохоронних органах, громада району має бути поінформованою про місце і роль поліції в механізмі забезпечення прав і свобод громадянина.

У КПІ ім. Ігоря Сікорського запроваджено Комплексну інтегровану систему безпеки університету, яка за допомогою турнікетів і камер відеоспостереження забезпечить надійний пропускний режим у навчальних корпусах, що унеможливить доступ осіб, які мають на меті неправомірні та протиправні дії по відношенню до здобувачів вищої освіти та співробітників університету. Це дозволить оперативно реагувати на всі порушення громадського порядку та проводити якісну профілактику і попередження злочинів на території КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Керівництво Солом'янського управління поліції сприяє та високо оцінює встановлення такої системи.

Для ефективності взаємодії поліції з громадою району прийнято рішення проводити спільні зустрічі регулярно.

Леонід Власенко, департамент безпеки КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події