Київський листопад – це унікальні за своїм форматом змагання – пригодницькі перегони для всіх охочих з елементами пошуково-рятувальних робіт, які Турклуб "Глобус" організував і провів уже 9-й рік поспіль. Серед учасників – досвідчені туристи й альпіністи, а також любителі без досвіду.

Змагання проходили у класах: спринт та техно-спринт. Спринт – пригодницькі перегони з набором цікавих етапів, орієнтування та квестових завдань. Техно-спринт – пригодницькі перегони з набором цікавих етапів, орієнтування, квестові завдання + технічні перешкоди, що потребують мінімального знання мотузкової техніки. 

Випробувати свої сили зібралися зо дві сотні сміливців (майже сотня команд). Вони вправлялися в орієнтуванні на місцевості, виконували складні технічні завдання, шукали та рятували потерпілих, а також надавали їм першу медичну допомогу, розпалювали багаття, шукали контрольні пункти, тобто демонстрували навички, необхідні в туристичних походах чи подорожах.

Одне з каверзних завдань – перестрибнути водойму, тримаючись за мотузку, і залишитися сухим. "Секрет" був не в тому, щоб мати сильні руки, а в умінні згрупувати нижню частину тіла. Змагалися спортсмени впродовж 12 годин, орієнтуючись на місцевості площею майже 2000 гектарів.

Нестандартні завдання та несприятливі погодні умови не зупинили сміливців, які отримали заряд бадьорості та натхнення, а переможці – ще й нагороди.

Дата події