Упродовж перших двох днів тижня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали три делегації із Китайської Народної Республіки. Всі візити об’єднувала одна мета – ознайомитися з КПІ ім. Ігоря Сікорського та обговорити питання перспективних напрямів міжнародної співпраці.

27 листопада з візитом до університету прибула велика делегація представників 23 провідних вищих навчальних закладів південних провінцій Китаю та органів управління освітою КНР, які беруть участь у міжнародному форумі «Освіта без кордонів». Після огляду Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського гості зустрілися з проректором КПІ імені Ігоря Сікорського з міжнародних зв’язків та представниками інститутів і факультетів. Відбувся обмін інформацією про університети, у процесі якого було намічені напрями і форми подальшого співробітництва.

Увечері того ж дня КПІ імені Ігоря Сікорського відвідали представники Гуанчжоуського залізничного професійно-технічного коледжу та Гуандунської асоціації з науково-технічного співробітництва. Програма візиту також містила відвідання Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також взаємні презентації навчальних закладів. Учасники зустрічі обговорили потенціал та можливі напрями співпраці.

Наступного дня відбувся візит делегації Ланчжоуського університету технологій. Після ознайомлення гостей з експозиціями Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського та Відділу авіації і космонавтики музею для гостей було організовано презентацію Київської політехніки та обговорення питань налагодження співробітництва в освітній сфері. Насамкінець сторони підписали протокол зустрічі.

На фото: перемовини з представниками 23 провідних вишів південних провінцій Китаю та органів управління освітою КНР

Дата події