Щорічне соціально-спортивне свято "Естафета здоров'я" пройшло 24 травня 2017 року на вул. Політехнічній та у сквері "Поляна". Його організувала  адміністрація студмістечка КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки первинної профспілкової організації студентів та студентської соціальної служби університету. Розпочалося воно традиційним пробігом "За здоровий спосіб життя" та танцювальним флешмобом "Ранкова зарядка".

"Естафета здоров'я – 2017" проходила за принципом поділу на тематичні зони, де кожен міг знайти собі заняття до смаку. Іграріум пропонував різноманіття настільних ігор: "Аліас", "Джанго", "Монополія", "Вибухові кошенята", "Лігретто", "Ризик", "Каркасон", "Зірковий манчкін", настільний футбол тощо. Також були проведені соціальні ігри – "Рожеві окуляри" (про торгівлю людьми) та "Крок за кроком" (знання особливостей захворювання на ВІЛ/СНІД), які організували представники Всеукраїнського громадського центру "Волонтер".

  На "Галявині майстрів" пройшов майстер-клас з плетіння косичок, а для любителів hand-made  –  майстер-клас з малюнка на тканині, де кожен міг перетворити звичайний одяг на дизайнерський шедевр, та майстер-клас зі створення квіткових прикрас. Тут учасники та організатори разом створили символ заходу – "Дерево здоров'я" в техніці орігамі.

"Буккросинг" – пункт обміну книгами, де можна було отримати нову цікаву книгу взамін прочитаної. Дуже приємно, що в університеті виявилось багато поціновувачів друкованого слова. В арт-просторі "Я люблю КПІ" учасники поповнювали свої фотоальбоми та соціальні мережі яскравими знімками.

Шаленим попитом користувалися показові заняття клубу "ACROLINE KPI", на яких можна було перевірити своє відчуття рівноваги та опанувати акробатичні вправи. Не бракувало захоплених вболівальників і у дівчат з клубу "PoleFlying", які провели невеличкий майстер-клас з виконання трюків на пілоні.

Протягом усього заходу працював FoodCourt, де продавали смаколики, приготовані студентами, а також "Ярмарок здорового харчування", де фахівці знайомили всіх охочих з теоретичними засадами здорового харчування, вимірювали % жиру в організмі та давали практичні поради.

Представники студентської соціальної служби провели соціально-профілактичну акцію з безкоштовного анонімного експрес-тестування "Пройди тест на ВІЛ/СНІД та гепатити В і С у своєму ВНЗ", а  також безкоштовне експрес-вимірювання рівня глюкози у крові "КПІшнику, контролюй свій цукор".

Також відбулися спортивні змагання: чемпіонат з жіночого міні-футболу,  силового триборства, мікрофутболу та нетрадиційне цьогорічне змагання – "Вологий волейбол", що приніс безліч позитивних емоцій учасникам і глядачам.

"Естафета здоров'я – 2017" завершилася церемонією нагородження переможців конкурсу соціальної реклами "Здоровим бути модно", малюнка на асфальті "Впливай на світ" та спортивних змагань.

Дякуємо всім організаторам та учасникам і чекаємо вас на "Естафеті здоров'я" наступного року.

Адміністрація студмістечка

Дата події