Другий тур Всеукраїнської олімпіади з історії України відбувся 25–27 квітня 2017 року на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка. У ньому взяли  участь 94 студенти,  які за результатами першого етапу олімпіади показали найкращі результати. Учасники представляли як профільні, так і непрофільні ВНЗ нашої країни.

За результатами олімпіади журі визначило одне перше, чотири других та п'ять третіх місць. Крім того, деякі учасники отримали почесні грамоти в різних номінаціях.

Переможцем олімпіади став студент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Михайло Лях. Студент факультету менеджменту і маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського Олексій Зробок отримав диплом ІІ ступеня. Такий результат є особливо значущим через те, що представник нашого університету не поступився знаннями багатьом майбутнім професійним історикам. Члени організаційного комітету олімпіади окремо відзначили високий рівень викладання історії в КПІ ім. Ігоря Сікорського та якість знань нашого студента.

Усі переможці отримали дипломи та книги з історії.

Організаційний комітет олімпіади подбав і про культурну програму. Для учасників провели цікаві та пізнавальні екскурсії до Музею космонавтики імені С.П.Корольова, вони також відвідали будинок-музей Сергія Корольова. Крім того, студенти і викладачі ЖДУ ім. Івана Франка влаштували святковий концерт для гостей у день урочистого відкриття олімпіади та перед оголошенням результатів.

Ольга Махно, викладач кафедри історії ФСП

Дата події