1 квітня 2017 р. в КПІ ім. Ігоря Сікорського зібралися близько 200 випускників кафедри менеджменту. Ця урочиста подія поєднала щиру радість та дружнє спілкування менеджерської спільноти нашого університету, яка ще й збіглася у часі зі святкуванням 25-річчя факультету менеджменту та маркетингу.

Можна з упевненістю сказати, що випускники кафедри на практиці розвивають менеджмент на різних рівнях у багатьох галузях економіки не лише в Україні, а й за кордоном. Про бажання вихованців кафедри наслідувати приклад викладачів свідчить, зокрема, той факт, що на кафедрі менеджменту працюють 18 випускників факультету менеджменту та маркетингу.

Бажаючи надати спілкуванню між кафедрою та її випускниками нового імпульсу, адміністративна рада кафедри вирішила ініціювати відповідне свято – "День зустрічі випускників". Організаційний комітет кафедри провів грандіозну роботу з поширення цієї новини серед випускників, у т.ч. з використанням соціальних мереж.

Спробуємо передати атмосферу цієї події. Перша – неформальна – частина свята проходила в Арт-вежі КПІ: радість зустрічей, обмін враженнями, спогади про безтурботне студентське життя, приміряння мантій (такого чуда в наш час ще не було!), фотографування з друзями і викладачами, дзвінкий сміх та сльози розчулення – усе говорило про те, що "повернення в юність" є приємним як для гостей, так і для господарів свята. Випускники згадували роки навчання: складні іспити та цікаві лекції, улюблених викладачів та суворих адміністраторів, кумедні випадки з життя в гуртожитку. Приємною несподіванкою для запрошених стала можливість знайти себе на фотографіях часів студентського життя.

Після відвідування Арт-вежі учасників свята запросили до зали засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, де вони мали можливість ознайомитися з історією кафедри та її здобутками, які представила завідувач кафедри – д.е.н, проф. Вікторія Вікторівна Дергачова. Вона звернулася до випускників зі щирими словами привітань та зазначила, що прославляють і примножують славу кафедри не лише викладачі та студенти, а й випускники.

Також з вітальним словом до випускників звернулися улюблені викладачі – професори Л.Г.Смоляр, Л.Є.Довгань і  В.Г. Герасимчук. Зі словами вдячності від імені випускників виступила колишня студентка КПІ, а нині доцент кафедри менеджменту М.О. Кравченко. Крім офіційних звернень, були креативні виступи, побажання та творчі номери, що підготували к.е.н., доценти  Л.П.Артеменко, В.Я.Голюк та ст. викладач О.Ю.Мінкін. Привітно сприймалися присутніми тематичні відеоролики, підготовлені для випускників сьогоднішніми студентами. Ведучі (д.е.н., проф. Л.М.Шульгіна та студент 1-го курсу Андрій Мастерських) намагалися урізноманітнити захід жартами – адже День зустрічі випускників співпав з Днем сміху!

Підсумком зустрічі стала об'єднана фотосесія, невеличкі сувеніри на згадку та гарний настрій.

Зустріч з випускниками на такому поважному рівні кафедра менеджменту проводила вперше. Тож організатори сподіваються, що запропоноване свято стане приємною традицією спілкування випускників і викладачів, набуватиме нових особливостей, корисних для обох сторін, що сприятиме розширенню кола його активних учасників.

Л.М.Шульгіна, професор, І.П.Малик, доцент, кафедра менеджменту ФММ

Дата події