Богдан Кайдик, п'ятикурсник ТЕФ, народився у волинському містечку над Стиром – Колках. Свою освіту розпочав у  класі  з фізико-математичним напрямом місцевої школи. Допитливий, беручкий, відкритий до нового, під час навчання хлопець був активним учасником II, III та IV етапів всеукраїнських предметних олімпіад для школярів. Зокрема, посів III місце в IV етапі Всеукраїнської олімпіади з географії. З майбутньою спеціальністю визначався не довго. Можливо тому, що неподалік розташувалася Рівненська АЕС, обрав  атомну енергетику –  одну з найперспективніших галузей промисловості України.

Без напруги вступив до Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості, де провчився 2 роки. Ніщо не віщувало змін. Та в Крим прийшли "зелені чоловічки", і... у 2014 році Богдан став студентом кафедри атомних електростанцій та інженерної теплофізики  КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Юнак прагне знань. Завдяки цілеспрямованості і наполегливості, навчання і в Севастополі, і в Києві давалося не складно, про результати свідчать відмінні оцінки в заліковці студента. Під час навчання в Київському політехнічному одночасно з основною спеціальністю Богдан здобув освіту на кафедрі військової підготовки, яку успішно закінчив та прийняв присягу на вірність українському народові. Студент також активний у громадському житті. Він бере активну участь у студентському самоврядуванні, працював першим заступником, а згодом і виконувачем обов'язків голови студради ТЕФ. Неодноразово нагороджувався грамотами за активну участь у студентському самоврядуванні та за успіхи в навчанні. Як кращий студент у цьому семестрі отримує стипендію ім. І.Курчатова. 

У 2016 році Богдан зацікавився фізичною ядерною безпекою, якій і присвячена майбутня магістерська дисертація. Виконує її на базі Інституту ядерних досліджень НАН України. Учасник двох міжнародних конференцій "Insider Threats and Nuclear Security Culture PDC" та "Developing Educational Programme in Nuclear Security in Ukraine", присвячених фізичній ядерній безпеці. Пройшов курси підвищення кваліфікації на тему "Державна система обліку і контролю ядерних матеріалів".

Побажаємо Богдану знайти гарне застосування набутим знанням.

За інф. ТЕФ