Новий рік та Різдво – особливі свята, що мають глибокі традиції і сягають корінням далеко в минуле. Саме через традиції здійснюється зв'язок поколінь. Під Новий рік та Різдво хочеться відчувати тепло і затишок рідного дому, зібратися в родинному колі. Хочеться прикрасити ялинку, як було у мами; напекти пирогів, які колись у це свято пекла бабуся; провести вихідні з дітьми, як у дитинстві їх проводили з нами батьки.

У Новорічних свят є свої прикмети (атрибути), які дозволяють відчути неповторну атмосферу та стають унікальними спогадами для нас і наших дітей: пухнаста красуня ялинка, що  пахне свіжістю і хвоєю; різдвяний вінок, що символізує колесо життя без початку і кінця; зимовий букет з гілок, іграшок та свічки; різдвяні дзвіночки, що сповіщають про свято і супроводжують гуляння.

Новий рік та Різдво

Матеріалів та можливостей для створення новорічного дизайну оселі нині вдосталь. Варто лише пофантазувати, так як зробили учасники нещодавньої виставки "Таланти КПІ", на якій були представлені творчі композиції, присвячені новорічним та іншим святам.

В.С.Тьоткіна, завідувачка Картинної галереї, відзначає значний організаційний внесок кафедри нарисної геометрії, інженерної та комп'ютерної графіки в підготовку та проведення виставок "Таланти КПІ", яка завжди подає найчисленніші експонати та завойовує призові місця. У виставці, яка проходила в листопаді-грудні цього року, взяли участь 30 співробітників кафедри, які представили більше 50 робіт. Призами виставки були відзначені роботи п'яти викладачів кафедри.

Наявність в нашому університеті виставки "Таланти КПІ" дає можливість нашим викладачам і співробітникам продемонструвати свої творчі здібності і створює атмосферу добра, доброзичливості і взаєморозуміння.

Н.А.Парахіна, ст. викладач кафедри нарисної геометрії, інженерної та комп'ютерної графіки