Літня школа проекту NETCENG (http://netceng.eu) за програмою TEMPUS відбулася 20–31 липня 2015 р. в Технічному університеті Берліна (Technical University of Berlin).

Мета проекту NETCENG – реформування третього циклу інженерної освіти в Білорусі, Росії, Україні. До консорціуму проекту входять університети зазначених країн, а також Німеччини, Великої Британії, Литви – загалом тринадцять вищих навчальних закладів.

Наш університет є координатором проекту від України (http://faks.kpi.ua/office-of-international-affairs/international-projec…). У роботі Літньої школи від НТУУ "КПІ" участь взяли:  доцент кафедри інформаційно-вимірювальної техніки, заступник декана ФАКС Ю.В.Бобков та провідний інженер кафедри  теоретичної механіки, відповідальна за впровадження проекту NETCENG в нашому університеті Л.В.Стецюк.

До програми Літньої школи увійшли теоретичні та практичні заняття:  "Елементи дистанційного зондування із космосу", "Теоретичні основи і концепція пристроїв дистанційного зондування", "Тренінг з теорії вирішення винахідницьких задач MTRIZ", "Робототехніка", які мають бути використані під час розробки навчальних матеріалів і документів третього циклу інженерної освіти.

Учасники Літньої школи також відвідали завод Volkswagen в м. Вольфцбург (VW Wolfsburg)  та Airbus Group (formerly European Aeronautic Defence and Space Company) у м. Бремен; у вільний час побували в інших містах Німеччини, зокрема в Дрездені, а також у столиці Чехії м. Прага.

 Л.В.Стецюк, координатор проекту NETCENG