Розпочався новий навчальний рік, а з ним і новий сезон заходів студмістечка НТУУ "КПІ". Вересень видався дуже активним та насиченим.

Парусна експедиція. Цього року вперше було здійснено екскурсійно-парусну експедицію на яхтах "Дніпрова хвиля". Двадцять сім студентів КПІ разом із кадетами Військового училища ім. І.Богуна вирушили у триденну мандрівку Дніпром. Чотири великих  екіпажі пройшли під вітрилами  від Ржищева до Переяслав-Хмельницького. Під час експедиції  хлопці вчилися основ керування яхтами, набували туристського досвіду, відвідали визначні історичні місця. Зокрема, музейний комплекс у с. Балико-Щученка "Букрин­ський плацдарм" – перший плацдарм форсування Дніпра восени 1943 р., вклонилися його героям. Побували мандрівники й у церкві затопленого села Гусинці, яка багато років простояла у воді, а нині після ремонту радо зустрічає туристів; у Трахтемирівському заповіднику – колишній козацькій столиці, де збереглося скіфське городище.

Експедиція пройшла у теплій дружній атмосфері. До складу екіпажів входили молоді люди – зовсім різні за віком та інтересами, але подорож стала гарним приводом навчитися працювати у команді, бути витривалішими, долати труднощі, знаходити вихід із складних ситуацій та допомагати тим, хто поряд. Капітани яхт проводили майстер-класи з керування яхтами. Ночували в наметах. Їжу готували на вогнищі. Ввечері співали під гітару та розважалися, влаштовували конкурси та змагання, а зранку – знову на воду. На думку учасників, перша парусна експедиція, організована студмістечком НТУУ "КПІ", – вдалася.

Квест для першокурсників. Екскурсію-квест "Легенди великого міста" влаштували для першокурсників студмістечка. За кілька тижнів навчання студенти вже встигли ознайомитися з КПІ, а от із містом – навряд. Тому студмістечко влаштувало для них невеличку веселу мандрівку містом. Студенти побували на Михайлівській, Софійській, Контрактовій площах, на Майдані Незалежності. Під час екскурсії вони виконували невеличкі соціальні й розважальні завдання-місії. Це створювало гарний настрій, спонукало до командної згуртованості, вчило спілкуватися з містянами. Завдання для команди були такі: довідатися у киян та скласти власний список "Що необхідно побачити в Києві?", дарувати діткам повітряні кульки, влаштувати патріотичний боді-арт на Майдані та скласти за допомогою перехожих фразу "Я люблю КПІ" (учасники і перехожі вишикувалися певним чином й утворили "живі" букви). Загалом у квесті взяли участь 14 команд, це майже 140 учасників.

Першокурсників по маршруту супроводжували соціальні працівники та куратори-старшокурсники. Сонячна погода та гарний настрій сприяли тому, що маршрут було пройдено досить швидко – приблизно за 2 години. Також студенти робили командні фотознімки біля багатьох пам'яток м. Києва, тому цей захід можна сміливо назвати "першим стартом".  Перемогу здобули зразу дві команди: збірна гуртожитків  №3 та №8 та команда гуртожитку №6, третє місце посіла команда гуртожитку №19. Переможці отримали свої перші дипломи та кубки, а ще подарунки від партнерів заходу.

У планах студмістечка НТУУ "КПІ" чимало різноманітних  заходів, які залучають молодь до активного та насиченого позитивом студентського життя.

За інф. дирекції студмістечка