Ці наполегливі та завзяті дівчата з інженерно-хімічного факультету другий раз поспіль удостоєні стипендії ректора.

К. МалихінаМагістрантці кафедри екології та технології рослинних полімерів Каріні Малихіній подобається навчатися, відкривати щось нове. Наукові дослідження, якими займається дівчина, стосуються захисту металів від корозії при використанні шахтних та високомінералізованих вод. Вона отримала диплом бакалавра з відзнакою. Нині працює над магістерською роботою "Визначення ефективності інгібіторів корозії металів у високомінералі­зованих середовищах". Науковій керівник – д.т.н., проф. М.Д.Гомеля.

У 2011 р. студентка брала участь у літній академії в Спеціалізованому інституті громадського управління і права в Німеччині (м. Хоф, Баварія). У вільний від навчання час Каріна подорожує країнами Європи, займається спортом.

"Дуже приємно вдруге отримувати стипендію ректора, – розмірковує студентка. – Це підтверджує, що всі старання не були даремними і наполеглива праця принесла результати. Але то не лише моя заслуга, а й величезна праця викладачів, які протягом шести років із дня в день ділилися з нами своїми знаннями. Тому хочу висловити подяку усім своїм наставникам, особливо науковому керівнику – завідувачеві кафедри М.Д.Гомелі, за те, що вони поділилися професійними навичками, повірили в мої здібності, прищепили любов до науки, відкрили цікавий світ знань. Велике їм за це дякую!"

Молодшим колегам Каріна бажає розкрити свої творчі здібності, натхнення та прагнення щодня відкривати для себе нові знання й уміння, пізнавати світ довкола.

Марія ТвердохлібШестикурсниця Марія Твердохліб теж робить перші кроки в науку під керівництвом завідувача кафедри екології та технології рослинних полімерів проф. М.Д.Гомелі. Тема її наукової роботи – "Іонообмінна стабілізація води  в процесах нанофільтрування".

"Дуже приємно отримати стипендіальну відзнаку в кінці навчання. Адже це свідчить, що шість років перебування в КПІ пройшли не марно. Хочу подякувати всім  викладачам за підтримку та терпіння. За те, що вони своїм прикладом прищепили любов до професії", – говорить студентка.

Вільного часу у Марії завжди обмаль. Всю увагу приділяє своїй сім'ї та вихованню доньки, яка навчається у другому класі. Також їй подобається читати книжки та подорожувати, відкриваючи для себе щось нове.

Молодшим колегам стипендіатка бажає заповзятості та плідної праці, а головне – любити свою професію та роботу, якою займаєшся. "Якщо є бажання працювати, вас завжди підтримають!" – впевнена Марія.

Інф. ІХФ