Протягом грудня 2013 року на факультеті авіаційних і космічних систем проходила стажування група китайських спеціалістів з Пекінського інституту космічних станцій та Китайської академії стартових систем, яке організувала з китайської сторони Пекінська міжнародна освітня корпорація.

Програма стажування базувалась на циклах лекцій з сучасних питань аеродинаміки та гіперзвукових технологій, термодинаміки та теплопередачі літальних апаратів, кінематичного нагріву поверхні при її обтіканні, теплообміну та зниження теплових навантажень на конструкцію літального апарату, які наш університет запропонував китайським спеціалістам. Лекції прочитали провідні науковці та викладачі факультету авіаційних і космічних систем, а також інженерно-фізичного факультету та факультету біотехнології і біотехніки.

Насичена навчальна програма доповнювалась знайомством з історією та досягненнями нашого університету, факультету авіаційних та космічних систем та інших факультетів, діяльність яких пов’язана з космічною галуззю. Великий інтерес у гостей викликали екскурсії до Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ» і його авіаційного відділення, на виставку розробок у Науковому парку.

Під час перебування в Україні китайські спеціалісти відвідали та ознайомились з сучасними розробками Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України, здійснили поїздку до Дніпропетровська, де в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М.Макарова ознайомилися із зразками створеної в Україні космічної техніки. Фахівці ДП «Конструкторське бюро «Південне» виступили перед слухачами з презентацією свого підприємства та відповіли на численні запитання.

На завершення програми стажування відбулася зустріч китайських спеціалістів з виконувачем обов’язків ректора НТУУ «КПІ» академіком Ю.Якименком, який вручив слухачам свідоцтва про проходження стажування в нашому університеті та новорічні подарунки.

Члени китайської делегації подякували викладачам НТУУ «КПІ» за прочитані лекції та зазначили, що знають про високий рівень підготовки фахівців у нашому університеті та наші досягнення також від своїх співробітників – випускників факультету авіаційних і космічних систем.

В.Кришталь, заступник декана ФАКС

Дата події